2024. április 20., szombat
LABDARÚGÁS

Sikeres őszi szereplés

Eredményesen fejezte be az őszi idényt a Szabadkai Ligában szereplő magyarkanizsai Potisje labdarúgócsapata: az ötödik helyet szerezte meg hét győzelemmel, két döntetlennel, öt vereséggel, 40:23-as gólaránnyal, 23 ponttal. A csapat legeredményesebb góllövője Romić 10 góllal, majd következik Guberinić 9, Nikutović 8, Tandari 4, Thaqi 3, Balgó 1, N. Barjaktarović 1, S. Barjaktarović 1, Szögi 1 góllal. A liga legsportszerűbb csapata a Potisje egy piros és húsz sárga lappal, 23 negatív ponttal.

A Potisje utánpótláscsapatai váltakozó eredménnyel szerepeltek a különböző ligákban. A pionírgárda a Magyarkanizsa–Zenta–Ada Községközi Ligában a negyedik helyen végzett (4 győzelem, 3 vereség, 28:22-es gólarány) 11 ponttal (egy pontot levontak). A Magyarkanizsa–Zenta–Ada községközi Fudbal 9 ligában szereplő utánpótláscsapat az ötödik lett (2 győzelem, 1 döntetlen, 4 vereség, 12:24-es gólarány) 7 ponttal. A Potisjének két csapata játszik a Magyarkanizsa–Zenta–Ada községközi Fudbal 7 ligában, amelyet tornarendszerben bonyolítanak le. Az első csapat a negyedik helyet szerezte meg (3 győzelem, 3 döntetlen, 2 vereség, 20:20-as gólarány) 12 ponttal, a második pedig a nyolcadik helyen végzett (1 győzelem, 7 vereség, 12:34-es gólarány) 3 ponttal.

A Potisje őszi idényben elért eredményeiről és a várható tavaszi szereplésről Miloš Vidović klubelnökkel beszélgettünk.

Hogyan értékelik a klubban az őszi idényben elért eredményeket?

– Az elmúlt nyári átigazolási időszakban a Potisje néhány gólerős játékossal erősítette sorait, és az őszi idény kezdetén az volt a célja, hogy stabil csapatként a felsőházban zárja az idényt. Sajnálatos módon az őszi bajnokság kezdete nem sikerült jól, mivel a csapat az első három fordulóban csak egy pontot szerzett, ami után a klub vezetősége edzőt cserélt, és a csapat élére Slobodan Jokanovićot nevezte ki. Javultak a csapat eredményei, néhány mérkőzést nagyarányú gólkülönbséggel nyert meg, a bajnokság hajrájában pedig zsinórban három győzelmet aratott, ez a táblázaton az ötödik hely megszerzéséhez volt elegendő, ami reális és jó eredménynek mondható. Az új játékosaink bizonyították góllövő képességüket, amit a pozitív gólkülönbség is bizonyít, és remekül beépültek a csapatba. A klubban szakszerű és fegyelmezett munka folyik, jelentősen javultak a sportszerűségi mutatók is, így az őszi idény végén a Potisje lett a legsportszerűbb csapat a ligában. Ez szép siker, ami dicséretet érdemel, és mutatja a vezetőség és a játékosok sikeres csapatmunkáját.

Mikor tervezik a klubban a serdülőcsapat megalakítását és a bajnokságba való benevezését?

– Az utánpótlás-nevelésre mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a klubban, és ezt a jövőben is folytatni akarjuk. Az őszi idény előtt összevontuk a Potisje és a Kanizsa utánpótláscsapatait, amelyeket a klub volt játékosai vezetnek és edzenek. Ezek a gyerekek tehát nemrég még két különböző klubban edzettek és versenyeztek, így időre van szükség az összeszokottság és a csapatjáték kialakításához, ami után jobb eredmények is várhatók tőlük. Jelenleg is folyamatban van az iskolákban a gyerekek toborzása az utánpótlás-korosztályokba. Tudjuk, hogy klubunk egyik nagy utánpótlásgondja a serdülőcsapat hiánya, amit jövő nyáron szeretnénk pótolni. Az elkövetkező őszi idényre tervezzük a serdülőcsapat megalakítását és a korosztályos bajnokságba való benevezését is.

Milyen céllal vágnak neki a tavaszi idénynek?

– A klubnak sikerült visszaigazolnia az adorjáni Tisza volt játékosát, Nagy Zoltánt, aki jelentős erősítés lesz a tavaszi idényben. Nagy Zoltán a Potisje különböző korosztályaiban kezdett játszani, és több magasabb rangú ligában is pályára lépett, így tapasztalata és játéktudása alapján sikeresen hozzájárul majd a Potisje még eredményesebb szerepléséhez. Az átigazolási idényben, ami a tavaszi idény kezdetéig tart, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk erősíteni a csapat játékoskeretén. A klubban derűlátóan várjuk a tavaszi idényt, még eredményesebben szeretnénk szerepelni, célunk a dobogós helyezés megszerzése a bajnokság végén.