2024. április 25., csütörtök

Varga László kilépett a VMSZ-frakcióból

Kilépett a Vajdasági Magyar Szövetség köztársasági parlamenti frakciójából Varga László. A Pásztor Bálint frakcióvezetőhöz írt, és a sajtóhoz is eljuttatott kilépési nyilatkozatában az egykori VMSZ-es politikus úgy fogalmaz, azért döntött így, mert a Földtörvény megszavazásával a VMSZ durván megsértette saját mezőgazdasági programját.

Varga László

Varga László

Varga László azt állítja, a képviselőcsoport a családi gazdaságok helyett az oligarchák oldalára állt, saját módosítási indítványával pedig azt „érte el“, hogy a Kormány által eredetileg javasoltnál kedvezőtlenebb megoldás kerüljön bele a törvénybe. Emellett Varga úgy véli, a Földtörvény megszavazásával értelmetlenné váltak a vagyon-visszaszármaztatás érdekében tett közös erőfeszítések is és a frakció elvesztette a legértékesebb jellemvonását: a következetességet.

A Szerbiai Képviselőház mai ülésén fogadta el a földtörvény javaslatát, amely ellen a vajdasági gazdák több alkalommal tiltakoztak.

A Vajdasági Magyar Szövetségből korábban kizárt Varga Lászlónak a képviselőcsoportból történő távozása után öt tagja marad a VMSZ köztársasági parlamenti frakciójának.