2024. április 19., péntek

Mától téli fesztivál Óbecsén

Ma délben nyílik meg Óbecse központjában a Téli fesztivál, amelyen január 6-áig árulják portékáikat a kézművesek, 18 órakor pedig a Városi Színház Kör Galériájában megnyílik a 3. óbecsei művésztelep alkotóinak a munkáiból összeállított kiállítás.

A Téli fesztivál idején kézművesek kínálják portékáikat (Fotó: Fehér Rózsa)

A Téli fesztivál idején kézművesek kínálják portékáikat (Fotó: Fehér Rózsa)

A Városi Színház ifjúsági drámastúdiójának az előadásában holnap 19 órakor kerül műsorra a Novogodišnja nespavanka című gyermekelőadás, amelynek 100 dináros belépőjegyeiből az óbecsei Kalmár Erik gyógykezelését támogatják a szervezők.

December 26-án és 27-én Csillagok háborúja lesz a színházteremben, a sorozat 7., Ébredő erő című részét 3D technológiával vetítik 14:30, 17:30 és 20:30 órai kezdettel. A belépőjegy 300 dinár.

A Vajdasági RTV nagy tamburazenekara december 28-án (hétfőn) az óbecsei Városi Színházban újévi koncertet ad. Szólistaként Đorđe Čavić, a Tamburica fest győztese lép fel, és az est folyamán a magyar és szerb nyelvű hagyományos tamburás dallamok mellett népszerű jugoszláv és világslágerek feldolgozásai is felcsendülnek. Az est vendége dr. Vitkay Kucsera Ágota lesz.

A hangverseny 20 órakor kezdődik. A belépőjegy 400 dinárba kerül.

A fesztiválprogram a Đido táncegyüttes gyermekcsoportjának és az óvodások kórusának december 30-i, 19 órakor kezdődő koncertjével zárul. A belépőjegy 150 dinár, és ezt a pénzt is Kalmár Erik gyógykezelésére ajánlották fel a szervezők.