2024. április 19., péntek

Nácik törték fel a cseh kormányfő Twitterét

Ismeretlenek szerdán feltörték Bohuslav Sobotka cseh kormányfő Twitter-oldalát, és erőszakos, bevándorlásellenes üzeneteket helyeztek el rajta.

A menekültáradat nem más, mint egy hódító hadsereg! A közöttük lévő néhány nő csak jövőbeli terroristák anyja! Nyaktiló alá mindenkivel, aki segíti őket – állt a mintegy tíz, cseh és angol nyelvű üzenet egyikében.

- Ha a neonácik feltörték az oldalamat, ez annak bizonyítéka, hogy jól végzem a munkámat. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok minden jó szándékú embernek, aki elutasítja a gyűlöletkeltést, az emberiességet választja és a demokráciát támogatja – írta Facebook-oldalán Sobotka.

Martin Ayrer, a cseh kormányfő szóvivője az AFP-nek elmondta, hogy lépéseket tettek a kormányfőnek a Twitter-oldalát érő támadások beszüntetésére. „Nem tudjuk, kik állhatnak a támadások mögött, de az üzenetek láttán egyértelmű, hogy neonácik”- mondta a szóvivő.

Csehország elutasította a menekültek befogadására vonatkozó kvótarendszert, de Sobotka Miloš Zeman államfőnél befogadóbbnak mutatkozott a menekültkérdésben.

A kormányfő oldalán közzétett üzenetek szerzői elítélték az „Európát tönkretevő” demokratikus eliteket, „fehér forradalomra”, fegyverfogásra, nyaktiló építésére, és arra szólítottak fel, hogy az emberek „vegyék a törvényt saját kézbe” – írja az MTI.