2024. április 23., kedd

Higgyünk a közösség erejében

Szombaton tartotta hagyományos karácsonyi műsorát a szabadkai Népkör MMK

Egy tűt sem lehetett leejteni szombaton este, annyi volt az érdeklődő a Népkör Magyar Művelődési Központ hagyományos karácsonyi műsorán.

A vendégeket Takács Márta, a Népkör elnöke köszöntötte, aki elmondta, értékelése szerint, amilyen feladatot a közösségtől kaptak, azt el is tudták végezni. Ebben nagy segítséget kaptak a közösségtől és a sok támogatótól, akik év közben segítették a központot. Külön megköszönte a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság segítségét, amelynek köszönhetően megjavíthatták a tetőt, amely a nagyterem felett több helyen is beázott, illetve növelni tudták az épület energiahatékonyságát is, lecserélték a régi gázkazánt. Takács Márta köszönetet mondott Szabadka polgármesterének is, amiért az önkormányzat hatékonyan és őszintén támogatja a Népkört.

– Tegnap sikerült egy kis ideig néznem a főpróbát. Ezeket a székeket a részvevők töltötték be. Majdnem kétszáz gyerek ült itt és végighallgatták, megtapsolták egymást, fegyelmezetten, ahogyan az egy közösséghez illik. Fontos, hogy ne legyünk hitehagyottak, mert az ilyen műsorok visszahozzák az emberek közösségbe, annak építő erejébe vetett hitét, illetve igazolják, hogy lehet számítani a fiatalokra. Higgyünk a fiatalokban és saját jövőnkben, illetve abban, hogy a jövőnk sikereket és boldogságot hoz – mondta többek között ünnepi beszédében a Népkör MMK elnöke.

Magyar Lóránt áldását követően a Népkör karácsonyi műsora következett.

(Basity Gréta felvétele)

(Basity Gréta felvétele)