2024. április 25., csütörtök

Eltűnt egy komphajó

Tucatnyi embert életben találtak az indonéz szigetek között

Az indonéz mentőalakulatok tucatnyi embert találtak életben az indonéz szigetek között a tengerben – mentőmellénnyel a testükön – azok közül, akik egy bajba került komphajón utaztak, négy embert a halászok mentettek ki, és vittek kórházba.

Az indonéz hatóságok elvesztették a kapcsolatot szombaton egy bajba került komphajóval, amely több mint száz utast szállított a Celebesz szigete melletti vizeken, és vészjelzéseket adott le. A hajó szombat reggel Kolaka kikötővárosból indult. A vészjelzés szerint „balesetet szenvedett a 4-5 méteres hullámok miatt” – közölte a közlekedési minisztérium szóvivője. A kompon a személyzettel együtt több mint 120 ember utazott, köztük mintegy tizenöt gyerek.

A hatóságok hat mentőhajót küldtek a helyszínre, ezek vasárnap hajnalban értek oda. Tucatnyi embert találtak, akik mentőmellénnyel lebegtek a vízen, de a magas hullámok miatt rendkívül nehezen tudták kihalászni őket. További négy emberre a halászok bukkantak, a bajba jutottak bójákba kapaszkodva menekültek meg a megfulladástól. Őket a halászok kórházba vitték.