2024. április 25., csütörtök

Karácsonyi vásár a Fő téren

Jótékonysági akciók, gyermekprogramok, betlehemezés, kirakodóvásár Zentán

December 19-e és 23-a között Zenta Község Idegenforgalmi Szervezete a Rozetta Kézművestársasággal közösen és az önkormányzat támogatásával negyedik alkalommal szervez karácsonyi vásárt a Fő téren.A városháza előtti téren és a pavilon körül állítják föl a faházikókat és sátrakat, amelyekben jó minőségű kézműves tárgyak, kézimunkák, háziipari termékek, szőttesek, fenyődíszek és megannyi érdekes és színes ajándék vásárolható a vásár nyitvatartási ideje alatt, 10 és 20 óra között. Az ünnepi díszbe öltözött Fő téren a szervezők idén is gondoskodnak látnivalóról, szórakoztató, művelődési és hagyományőrző programokról.

A Rozetta egyesület szombaton és vasárnap fél öt és fél hét között a gyerekek számára szervez foglalkozásokat, lesz karácsonyfadísz készítése, képeslapfestés, rajzolás, mézeskalács-készítés stb. A vásár idején minden este fél hattól rendezik meg a betlehemesek találkozóját, amely iránt idén igen nagy érdeklődés nyilvánult meg, nem csak helybeli betlehemesek lépnek föl, jelentkeztek csoportok többek között Keviből, Törökkanizsáról, Törökbecséről, Tiszaszentmiklósról, Péterrévéről, Szenttamásról.

Balog Goran, a Vajdasági Amatőr Szakácsok Egyesületének sokszorosan díjazott szakácsa és támogatói hatalmas üstben babot főznek a vásárba látogatók számára. Az ételért nem kérnek pénzt, önkéntes adományokat gyűjtenek az óvodás gyerekek támogatására. A bab mellett forralt bor, mézes pálinka és tea is várja a karácsonyi vásár látogatóit.