2024. április 25., csütörtök

Hatalmas az érdeklődés a pályázatok első köréről

Óriási volt az érdeklődés a magyarországi támogatásból kiírásra kerülő pályázatok első köréről tartott szabadkai ismertető iránt amelyet Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke tartott az új városháza I. számú konferenciatermében. Az ismertetőn minden hely foglalt volt, sokan be sem fértek a konferenciaterembe.

A támogatási terv megvalósítása Magyarország külgazdasági- és külügyminisztériumának és a Vajdasági Magyar Szövetségnek a lebonyolításában történik. A pályázati keretet a Vajdasági magyar közösségek terület- és gazdaságfejlesztési stratégiájának anyaországi támogatása biztosítja.

A VMSZ elnöke kiemelte, hogy az 50 milliárd forintos magyarországi támogatásból 20 milliárdot osztanak szét 3 év alatt vissza nem térítendő támogatásként, a maradék 30 milliárdot pedig kedvezményes banki kölcsönökként folyósítják.

Az előadáson az érdeklődők kérdéseire Juhász Bálint és Fejsztámer Róbert, a Stratégia, a Cselekvési Akcióterv és a pályázati feltételek kidolgozásában is részt vállaló gazdasági szakemberek is válaszoltak.