2024. március 28., csütörtök
KÉZILABDA

Németh András lemondott

A Magyar Kézilabda-szövetség szerdai sajtótájékoztatóján lemondott Németh András, a magyar női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya. „Már érlelődött bennem az elhatározás a lemondással kapcsolatban, amit technikai okok miatt tettem meg már az öltözőben. Nem vagyok jó szövetségi kapitány, edzőként túl sokat várok el a csapattól, a játékosoktól, ehhez viszont túl keveset dolgozunk együtt. Pályafutásom nagy részében klubedző voltam, ott más metódus szerint dolgozhattam, ami számomra jobban megfelelt.”

Kocsis Máté, a szövetség elnöke kiemelte, sikeresnek ítéli meg Németh mostani kapitánykodását, hiszen a 33 meccsből 23 győzelem és 3 döntetlen született, 7 vereség mellett.

Pálinger Katalin, a csapat edzője, a válogatott menedzsere csalódottságát fejezte ki, szerinte jó csapatunk van, amely végig egységes volt. „Amikor sok kérdés vetődik fel, és nem tudjuk a válaszokat, ott összetett problémáról van szó. Annyira hektikus a válogatott, hogy ha ma lenne meccsünk, biztos vagyok benne, hogy bármely ellenfelet legyőznénk. Könnyű lenne a kapitányra hárítani a felelősséget, de ebben a szakmai stáb tagjai ugyanúgy benne vannak, beleértve magamat is, mint a játékosok” – nyilatkozta Pálinger, hozzátéve, amennyiben sem a férfi-, sem pedig a női csapat nem jut ki az olimpiára, újakat kell építeni.

A szövetség elnöke azt is megemlítette, az utód megtalálásánál nem zárják le a határokat, Pálinger szerint pedig „a kiszemeltnek sok szemportnak meg kell felelnie, s olyan szakemberre van szükség, akinek tekintélye van, akit nem esznek meg reggelire.”

Németh András 63 évesen nyugdíjas életre készül, a jövőben nem kíván a sportág kirakatában tevékenykedni. Sajnálatosnak fejezte ki, hogy a klubokban kevés fiatal kap edzőként lehetőséget, így nincs lehetőség fejlődni, és megtalálni azt, aki akár válogatottszinten is megoldás lehetne.