2024. április 25., csütörtök

Videofelügyelet lesz a törökbecsei iskolákban

A törökbecsei középiskolában, továbbá a Milan Stančić – Uča, a Dositej Obradović, a Josif Marinković és Miloje Čiplić Általános Iskolákban, de a Tito Marsall és a Vuk Karađžić utcák kereszteződésén is videofelügyeleti rendszer gondoskodik majd a diákok, tanárok és közlekedők biztonságáról. Erre a célra a törökbecsei önkormányzat nemrégiben 2,5 millió dinárt nyert a Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság pályázatán.

Matija Kovač alpolgármester szerint mind az iskolákban, mind a forgalomban nagy szükség van ezekre a kamerákra.

– A szóban forgó lámpás kereszteződésben mindig nagy a forgalom, itt kell elkezdenünk a kamerák felszerelését. Ennek köszönhetően nyomon lehet majd követni az elkövetett szabálytalanságokat, és a rögzítés segít a nyilvántartásban, valamint a büntetések kirovásában is. Az idén készültünk el a közintézmények videofelügyeleti rendszerére kidolgozott projektummal, így készen várunk minden ehhez hasonló pályázati kiírást – mondta el Matija Kovač.

A tartomány pályázatán 45 önkormányzat indult, és összesen 16-nak sikerült szerződést kötnie. Törökbecse az első három között van a megítélt összeg nagyságát illetően. Az önkormányzat vezetői azt szeretnék, ha minden közintézményben működne videofelügyeleti rendszer, amely része lenne egy a belügyminisztériummal közösen kialakított videoközpontnak, amely a rögzítés mellett valós idejű biztonsági felügyeletet is ellátna.