2024. április 25., csütörtök
NAGYBECSKEREKI RÁDIÓ

Nem kellenek a részvények?

Még egy hónapig szól a rádió (Fotó: Kecskés István)

Még egy hónapig szól a rádió (Fotó: Kecskés István)

A dolgok jelenlegi állása szerint a Nagybecskereki Rádió (Radio Zrenjanin) legfeljebb január közepéig szól még. Mivel a privatizációs folyamatban nem találtak gazdát, már csak egyetlen menekvési lehetőség maradt: az, hogy a jelenlegi (és egykori) dolgozók a vállalat részvényeinek a megvásárlásával átvegyék a rádió további sorsának irányítását.
Erre is azonban már kevés esély van, mivel eddig még senki sem jelentkezett, a határidő pedig a hét végén, pontosabban december 18-án lejár. Hogyha pedig addig sem jelentkezik senki, akkor erről értesíteni kell az alapítót és a Privatizációs Ügynökség már csak egyetlen döntést hozhat, amely a vállalat felszámolását eredményezi.
Tekintettel arra, hogy minden lépésnek megvan a maga törvénybe szabott határideje, meg hogy az ünnepek is közelednek, így reális az a jóslat, amely szerint várhatólag 2016. január közepéig szól még a Nagybecskereki Rádió.
Közben a városi képviselő-testület (amelynek a rádió iránti hatásköre júliustól megszűnt) még egy – nyilván utolsó – határozatot hozott a rádióval kapcsolatban. Mivel Goran Starčević (SZHP) igazgatót másik tisztségbe iktatták be, helyére, ügyvezető igazgatóként Ivan Francuskit, a szocialista párt káderét, korábbi polgármester nevezték ki.

A rádió magyar adása még ezen a héten sugározza megszokott műsorát. A karácsonyi adás után már csak zenét sugároznak a műsoridejében.

A Nagybecskereki Rádió az idén ünnepelte fennállásának 36. évfordulóját. Az önkormányzat volt az alapítója, és az utóbbi években körzeti rádióként működött. A szerb mellett a nyolcvanas évek elejétől magyar műsort is sugároznak. Vasárnap délután pedig román és szlovák műsorok is voltak.

A 28 fős szerkesztőségben jelenleg tíz újságíró dolgozik.