2024. április 20., szombat

A közlekedésbiztonság növelése érdekében

A Közlekedésbiztonsági Központ szervezésében megtartották a Semaforizacija elnevezésű rendezvényt, amelynek az a célja, hogy megismertesse a fiatalokkal a közlekedésbiztonság legfontosabb elveit.

A város sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsa támogatásának köszönhetően az idén is megtartották a Semaforizacija elnevezésű rendezvényt, a fiatalok többek között egy tudásfelmérőn vettek részt, ahol megmutathatták, mennyit tudnak a közlekedésbiztonságról. A rendezvényt a Mileva Marić Ajnštajn Műszaki Középiskolában tartották meg, a résztvevőket meglátogatta Predrag Svilar, a város sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott tanácsának tagja.

– A fiatal újvidékiek biztonsága rendkívüli jelentőséggel bír az önkormányzat számára. Egyes felmérések szerint a fiatalok a legveszélyeztetettebbek a közlekedésben. A fiataloknak nincs hajtási engedélyük, ami arra kötelezné őket, hogy megtanulják a közlekedési szabályokat. Ennek ellenére, mindennap részt vesznek a közlekedésben, ezért a város sport- és ifjúsági ügyekkel megbízott hivatala támogat minden olyan projektumot, amelynek oktató jellege hozzájárul a közlekedésbiztonság növeléséhez. A Semaforizacija projektum hozzájárul ahhoz, hogy a fiatalok elsajátítsák a közlekedésbiztonság alapelveit, ez a tudás sokszor életet menthet – magyarázta Svilar.

Zoran Alimpić, a közlekedésbiztonsági ügynökség igazgatója elmondta, a 18 és 24 év közötti fiatalok a legveszélyeztetettebbek a közlekedésben, majd hozzátette: ha a fiatalok megtanulják, miért fordulnak elő leggyakrabban egyes közlekedési balesetek, akkor nagy az esélye annak, hogy nem követnek el hasonló hibákat. Alimpić hangsúlyozta, az újvidéki önkormányzat az élen jár a közlekedésbiztonság oktatásának a támogatásában.

A Semaforizacija projektumban eddig 2000 végzős középiskolás vett részt, a közlekedésbiztonsági központ megszervezte az oktatást és a szerzett tudást felmérő vetélkedőt is a szükséges információk elsajátításához. Az idén a Svetozar Miletić Közgazdasági Középiskola, a Laza Kostić Gimnázium és a Mileva Marić Ajnštajn Műszaki Középiskola diákjai vettek részt a rendezvényegyüttesben. A középiskolások először ismeretterjesztő előadásokat hallgattak, majd egy tudásfelmérőn vettek részt, amelyen a Mileva Marić Ajnštajn Műszaki Középiskola diákjai lettek a legsikeresebbek.