2024. április 23., kedd

Támogatások fogyatékosok megsegítésére

A magyarkanizsai Együtt Veled Értük Egyesület évek óta fáradozik azon, hogy a községben élő fogyatékos személyeknek és családjaiknak segítséget tudjon nyújtani. A többéves munka eredményeként ma már egy bejegyzett gölöncsérműhelyt működtetnek, ahol védenceiknek munkát tudnak adni. Bagi Ferenc, az egyesület elnöke két fontos projektumról számolt be.

– A Tartományi Gazdasági, Foglalkoztatási és a Nemek Egyenjogúságával Foglalkozó Titkárság által jóváhagyott A marketing alkalmazása a szociális vállalkozásban elnevezésű pályázatunk által lehetőségünk nyílt új honlapunk létrehozására, bővülő információkkal, illetve a webshoppal, amelynek segítségével online lehet vásárolni tőlünk különböző termékeket. A Tulipán gölöncsérműhelyben készült tárgyakat valóban meg lehet vásárolni, számlát is tudunk adni, a többi terméket pedig donációs adományért cserébe tudjuk adni. A megújult weboldalon keresztül adományokat is elfogadunk azoktól, akik bennünket szeretnének támogatni – mondta az elnök.

Az egyesület ezenkívül sikeresen pályázott a közmunkaprogramra, így általa négy fogyatékos személy jutott munkához három hónapra a Nemzeti Munkaközvetítő Szolgálat támogatásával. – Egy adminisztratív munkatársunk segíti a teendőket az irodában, illetve három keramikussegéd tevékenykedik egyesületünk gölöncsérműhelyében, keramikus-gyógypedagógus asszisztens munkatársunk vezetésével, akit szintén a közmunkaprogram által tudunk alkalmazni hat hónapra Magyarkanizsa község támogatásával.

Az egyesületnek nem csak pályázati bevétele volt az idén. A folyamatos és zökkenőmentes munkát a gölöncsérműhelyben immáron új, nagy kapacitású, kerámia égetésére alkalmas kemence is segíti, amelynek beszerzését a hosszú évek óta a magyarkanizsai fogyatékosellátást támogató, Németországban élő Wagner házaspárnak köszönhetik. A Tulipán gölöncsérműhelyben készült kerámia dísztárgyakat az érdeklődők a karácsonyi vásáron is megtalálják.