2024. április 24., szerda

Nagyjátékfilm forog Óbecsén

A hét végén fejezik be Óbecsén a Jesen samuraja című hazai játékfilm forgatását. A belgrádi Gargantua Films produkciós ház filmjének a forgatókönyvírója Dimitrije Vojnov, rendezője Danilo Bećković. A helyi statiszták Nikola Kojo, Andrija Milošević, Hristina Popović, Petar Strugar és Sergej Trifunović mellett kóstolhattak bele a filmezés világába.

A nézőcsúcsot döntött Mali Budo című játékfilm folytatásaként beharangozott alkotás főhőse Vladica (Petar Strugar), egy profi karatesportoló, aki visszavonulása után hazatér szülőfalujába, ahol beleszeret egy egyedülálló édesanyába. A film a főhős sokszor komikus munkakeresését viszi vászonra. Dimitrije Vojnov forgatókönyvíró elmondása szerint régóta nem forgattak szerb filmet Belgrádon kívül, és nekik ezúttal épp az volt a céljuk, hogy egy olyan romantikus komédia szülessen, amely valamely vidéki városban játszódik. A rendező, Danilo Bećković azt ígéri: a nézők egy vidám és dinamikus történetet láthatnak majd.

A film forgatását az óbecsei önkormányzat és az óbecsei Városi Színház is támogatja. A bemutatót jövő év végére tervezik.