2024. április 19., péntek

Pajtić a németek segítségét kéri

SZHP: Pajtić, azt elmondtad a németeknek, hogy hogyan raboltad ki Szerbiát?

Bojan Pajtić, a Demokrata Párt elnöke, aki a német Szociáldemokrata Párt konferenciájának a vendége, Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter segítségét kérte, mert mint kifejtette: mélységesen aggódik a szerbiai média és az igazságügy helyzete miatt. A Koszovóban élő szerb lakosságot érő támadások tekintetében szintén a német külügyminiszter, illetve Németország segítségét kérte.

– Szerbiában nem szabad a sajtó, az újságírók nincsenek biztonságban, az igazságügy pedig nem független. Ezek a területek különösen fontosak Szerbia további európai útjának tekintetében, ezért mielőbb tenni kell valamit – tolmácsolta a DP elnöke Steinmeiernek benyomásait.

A DP közleménye szerint a felek egyetértettek azzal kapcsolatban, hogy az Európai Bizottság aktuális országjelentése Szerbiáról a valós képet tükrözi, ugyanakkor közel sem fest teljes képet az országban uralkodó körülményekről.

A Szerb Haladó Pártnak nem volt sok időre szüksége a válasz-közlemény megfogalmazásához. „Pajtić, azt elmondtad a német illetékeseknek, hogy hogyan raboltad ki Szerbiát?” – fogalmaznak a haladók a közleményben.

– Elmondtad-e, hogy te és pártod mindenkitől loptatok. A bankoktól, a tartományi alapoktól, sőt, még a fogyatékkal élő gyermekeket is megloptátok. És azt elmondtad, hogy meg sem jelensz munkahelyeden, fizetésedet azonban felveszed? Vagy azt, hogy szokásod áldozatnak, üldözöttnek beállítani magadat? – áll a közleményben.