2024. április 23., kedd

Törökbecse egyetemi ösztöndíjpályázatot hirdetett

A törökbecsei önkormányzat ösztöndíjpályázatot hirdetett a község területén élő egyetemisták számára a 2015/2016-os tanévre. Az ösztöndíjra azok a legalább másodéves hallgatók jogosultak, akik Szerbiában állami alapítású felsőoktatási intézményben folytatják felsőfokú tanulmányaikat – ez alól kivételt képeznek azok az állami költségvetés terhére felvételt nyert elsőéves egyetemisták, akik a középiskolában kiérdemelték a Nemzedék tanulója elismerést.

A pályázat további feltételei a szerb állampolgárság, legalább kétéves Törökbecse községi lakcím és minimum 8-as tanulmányi átlag, valamint az, hogy a jelölt egyetlen évet sem ismételt egyetemi tanulmányai során.

A pályázati jelentkezéshez csatolni kell a személyi igazolvány fénymásolatát, a tanulmányi átlagról, valamint az arról szóló igazolást, hogy a hallgató nem ismételt évet, továbbá a Nemzedék tanulójának az erről szóló iskolai igazolást is mellékelnie kell.

A törökbecsei önkormányzat összesen ötven egyetemistának ítélhet meg hétezer dináros ösztöndíjat. A pályázatokat a törökbecsei önkormányzat szolgáltatóközpontjában kell benyújtani legkésőbb december 15-éig.