2024. április 24., szerda

Sosem késő sportolni

Sportnapot tartott a Kishegyesi Nyugdíjas-egyesület – Megújult a nyugdíjasotthon folyosója

Tegnap mozgalmasan telt a délelőtt a kishegyesi nyugdíjas otthonban. A Kishegyesi Nyugdíjas-egyesület sportnapot tartott, amelyre eljöttek a bajsai és a topolyai nyugdíjas-egyesületek tagjai is. A résztvevők három sportágban mérték össze erejüket, de a hangsúly a barátkozáson és a jókedven volt. Kőműves Valéria, a nyugdíjas-egyesület elnöke arról számolt be lapunknak, hogy az idei évben második alkalommal szervezetek sportnapot.

Dobókorong és darts (Lakatos János felvétele)

Dobókorong és darts (Lakatos János felvétele)

– Bajsáról 12-en érkeztek a sportnapra, Topolyáról pedig 20-an. Nekünk is kb. 20 aktivistánk van, akik részt vesznek a sporttevékenységekben. A legközkedveltebb sportág a darts, de lengőteke- és dobókorongversenyt is tartunk – számolt be az elnök.

Kőműves arról is szólt, hogy az idei évben a nyugdíjasok ismét hallattak magukról: részt vettek a faluban zajló megmozdulásokon, és együttműködtek a többi civil szervezettel. Ez abból a szempontból hasznos, hogy az idős emberek is hasznosnak érezhetik magukat, emelte ki az elnök, majd arról is beszámolt, hogy az önkormányzat és a helyi közösség egész évben támogatták az egyesületet. Ennek köszönhetően rendezvényeik folyamatosan és zökkenőmentesen zajlottak. Kőműves végezetül elmondta, hogy bizakodva néznek a 2016-os év elé.

A nyugdíjas-egyesület sportnapjára ellátogatott Mohácsi Zoltán, Kishegyes község alpolgármestere is. Mohácsi lapunknak arról beszélt, hogy fontos számára, hogy Kishegyesen nemcsak a fiatalok, hanem az idősek is sportolnak. Ezen a napon összemérik az erejüket, de mindenki nyertes, mert ez igazából a barátkozásról és a jókedvről szól, fogalmazott az alpolgármester, majd arról is szólt, hogy a sportnap az önkormányzat támogatásával jött létre, de emellett is folyamatosan segítik a nyugdíjas-egyesületet.

– A helyi közösség támogatásával a év végére felújítottuk a nyugdíjasotthon bejárati folyosóját, valamint az udvar is megújult. Az önkormányzat az idei évben is átutalta az otthon téli fűtésére szánt eszközöket, és az mai rendezvényt is mi támogattuk. Együttműködés szempontjából a nyugdíjas-egyesület, a helyi közösség és az önkormányzat sikeres 2015-ös évet zárhat. Biztosíthatom a nyugdíjasokat, hogy a jövőben is számíthatnak mind az önkormányzat, mind a helyi közösség segítségére – nyilatkozta Mohácsi.