2024. április 20., szombat

Térdről az állam ellen

Zlatija Labovićot, a B92 RTV újságírónőjét már napok óta fenyegetik és gyalázzák különböző közösségi oldalakon. Labović volt az, aki vasárnap Bratislav Gašić védelmi miniszter sajtótájékoztatóján letérdelt a mikrofon elé, mire a miniszter úgy reagált, hogy: „Szeretem azokat az újságírónőket, akik ilyen könnyen térdre ereszkednek.” A fenyegetésről a B92 tájékoztatta a rendőrséget.

Minderre még rátett egy lapáttal, hogy a Szerb Haladó Párt kruševaci helyi szervezetében kifejtették: Labović „szándékosan” térdelt le. – Az nem biztos, hogy szándékosan provokálta a minisztert, ám szeretnénk tudni, hogy vajon hogyan neveznék ezt a testtartást újságírókörökben. Elég csak megnézni a felvételt, látszik, hogy nem kellett volna letérdelnie, ha állva maradt volna, akkor sem akadályozta volna az operatőrök munkáját. Vajon hogyan érezte volna magát bárki, aki előtt ilyen pózban térdepel valaki, miközben az ember a kamerákba néz. Az ügy kapcsán gyártott hazugságoknak egy célja van, megingatni az ország stabilitását – fejtette ki Ivan Manojlović, az SZHP kruševaci szervezete tájékoztatási bizottságának a tagja.

Az SZHP belgrádi központjában elhatárolódtak párttársuk véleményétől és megismételték, hogy Gašić méltatlanul viszonyult Zlatija Labovićhoz.