2024. március 28., csütörtök

Utcai padokat ajándékoztak

Az Omega Közösségi Ház tagjai által készített padok a tervek szerint a zentai piac környékén kapnak helyet

Nyolc utcai padot ajándékozott Zenta község önkormányzatának az Omega Közösségi Ház, amelynek illetékesei azt szeretnék, ha a padokat a piac környékén helyeznék el.

Az ünnepségen fellépett Andelic Jonathan dalszerző és énekes (Máriás Endre felvétele)

Az ünnepségen fellépett Andelic Jonathan dalszerző és énekes (Máriás Endre felvétele)

A padok mindegyikébe a Bibliából származó idézeteket véstek a készítőik, mégpedig abban bízva, hogy azok bátorítólag hathatnak a lakosságra, rámutatva a keresztény értékek fontosságára. A padok elkészítésébe az Omega Közösségi Házban működő közösségi foglalkozásokon részt vevő fiatalok is bekapcsolódtak.

– Az elsődleges célunk az volt, hogy a piac környékén helyezzék el a padokat, hogy az idősebb emberek meg tudjanak pihenni. A fiatalokat azért igyekeztünk megmozgatni, hogy példát mutassunk, hangsúlyozva, nemcsak rongáló és a hétvégi éjszakában hevesen dorbézoló fiatalok vannak, hanem olyanok is, akik munkájukkal hatékonyan hozzá tudnak járulni a közösségépítéshez – hangsúlyozta Szénási Oszkár, az Omega Közösségi Ház vezetője. Elmondta, a padokat Barát Kálmán tervezte, Boros Gyevi József hegesztette, az idézeteket Nestor Čobanov üzeme véste a támlákba, a gyalulást és a festést pedig a közösségi ház tagjai végezték el.

Az átadási ünnepségen a padokat a helyi önkormányzat nevében Kormányos Katona Gyöngyi, a községi tanács tagja vette át szimbolikusan. Az ünnepségen fellépett az X-Faktor elnevezésű zenei tehetségkutató műsorból megismert dalszerző és énekes, Andelic Jonathan, aki kifejtette, példaértékűnek tartja azt a munkát, amit az Omega Közösségi Ház végez, éppen ezért örömmel tett eleget a szervezők meghívásának.