2024. április 18., csütörtök
LABDARÚGÁS – ADORJÁN

Újabb sikeres őszi idényt zárt a Tisza

Az 1049 lakosú Tisza menti falucskában, Adorjánon az idén is folytatódott a labdarúgó-sikersorozat, még ha a csapat őszi teljesítménye a vártnál valamivel szerényebbre sikeredett is.

A Tisza labdarúgói sorozatban harmadik vajdasági ligás idényüket is nagy ambícióikkal kezdték, annak ellenére, hogy a nyári szünetben szokatlanul sok, egy csapatra való játékos hagyta el Adorjánt. Szerencsére a vezetőségnek sikerült megfelelő helyettesítéseket találnia, Branislav Bulatović edző pedig alapos munkával egy szolid csapatot készített fel az új idényre, a Vajdasági Liga bácskai csoportjában való szereplésre, és a felsőházat tűzte ki célul. Végül a Tisza felnőttcsapata a 6. helyen zárta az őszi idényt, amivel a szurkolók elégedettek. A klub főtámogatója és a szakvezetés azonban ennél többet vártak, mert véleményük szerint ebben az együttesben jóval több volt, és megfelelő hozzáállással és egy kis szerencsével ennél jobb, akár dobogós helyezést is elérhettek volna.

Sajnos néhány mérkőzésen gyengélkedtek a fiúk. Már az őszi idény elején hazai pályán váratlanul vereséget szenvedtek a turiai Mladosttól, és kénytelenek voltak megosztozni a pontokon a sziváci Polet csapatával. Óbecsén és Verbászon is szerencsétlen körülmények között veszítették el a mérkőzést.

Ez a néhány kisiklás legalább 6-7 pontba került, ha azt megszerzik, legalább a harmadik helyet megpályázhatták volna.

Az adorjáni zöld-fehér csapat 25 ponttal a 6. helyen fejezte be az őszi idényt, 7 győzelemmel, 4 döntetlennel, 4 vereséggel és 27:18-as gólkülönbséggel. A felnőttcsapat góllövőlistáját Dejan Kekezović vezeti 9 góllal, Goran Živković 5, Miodrag Mandić 4, Győri Attila 2, Ratko Radulović, Đorđe Rovčanin, Milan Kolundžić és Babić 1-1 gólt lőtt.

A Tisza utánpótláscsapata a mögöttünk álló őszi idényben az újraegyesített Tisza Menti Ligában szerepelt, és fennállása óta a legjobb teljesítményt nyújtotta: 23 ponttal, 7 győzelemmel, 2 döntetlennel és 2 vereséggel, 23:16-os gólaránnyal a harmadik helyen zárta az őszi idényt, a szanádi Jadran és a podlokányi Hajduk mögött, megelőzve olyan neves klubokat, mint a Horgos 1911, a Csóka és a gyálai Graničar. A Tisza B csapatának a legeredményesebb játékosa Lakatos Miroslav volt 6 góllal, őt követik Préda Miklós 4, Bagi Rafael és Faragó Attila 3-3, Mišković Daniel 2, Borsos Z. Csaba, Kávai Attila, Perpauer Andor, Mišković Damir és Borsos I. Csaba 1-1 góllal.

A Tisza-parti csapatnál már a jövőre is gondolnak, hiszen Bagi Rafael irányításával a 12–15 éves gyerekeket is benevezték a Tisza menti pionírligába, ahol a liga legfiatalabb focistáiból álló együttes nem tudott méltóképpen helytállni a tapasztaltabb és képzettebb focistákból álló csapatokkal szemben, és a nyolccsapatos ligában a 6. helyen fejezte be az őszi idényt.

A klub 63 éves fennállása óta most először Korponai János és Törteli Dániel irányításával 7–8 éves gyerekekkel is foglalkoztak, és miután a legfiatalabb focisták megismerkedtek a labdarúgással, most először benevezték őket a Tisza menti Futball 7, illetve Futball 9 ligába.