2024. április 25., csütörtök

Átadták a Média a Tehetségekért Díjakat

A díjazottak között van munkatársunk, Máriás Endre is

Ünnepélyes keretek között adták át csütörtökön délután Budapesten a MOL és az Új Európa Alapítvány Média a Tehetségekért Díjat, amelyet az idén is több kategóriában ítéltek oda az arra érdemes újságíróknak. A rádió kategóriában mások mellett munkatársunkat, Máriás Endrét is díjazták, aki az Újvidéki Rádió A siker arca című műsorának a Csizmadia Anna népdalénekesnőről szóló adásáért érdemelte ki e rangos elismerést.

A budapesti Városliget Caféban megtartott díjátadó ünnepség kezdetén Szollár Domokos, a MOL Magyarország kommunikációs igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket, aki az értékek felkutatásának fontosságára hívta fel a figyelmet, hiszen – ahogyan fogalmazott – a MOL is az értéket keresi, finomítja és értékesíti, és ezért tartja fontosnak a tehetséges fiatalok felkutatását és támogatását. Hozzátette, ezért hozták létre az Új Európa Alapítványt is, amelynek célja, hogy megtalálja és felemelje a tehetségeket, amely folyamatban fontos szerep jut a médiának is, és ezért alapították meg a Média a Tehetségekért Díjat, amellyel azokat az újságírókat tüntetik ki, akik írásaikkal, riportjaikkal segítik a fiatal művészek, tudósok és sportolók szélesebb körben való megismertetését.

Az alapítvány által felkért zsűri tagjai Bódis András, a Heti Válasz főszerkesztő-helyettese, Illényi Balázs, a HVG korábbi szerkesztője, valamint Keresztes Ilona és Mezei Dániel, az MTVA munkatársai voltak.