2024. március 19., kedd

Mások is léteznek!

Ezzel az üzenettel szervezett tegnap tematikus akciót az újvidéki parkolási díjak megfizettetésével megbízott Parking servis közvállalat. Ne légy önző – gondolj másokra is, miközben parkolsz! feliratú, figyelmeztető jellegű röpcédulákat helyeztek el a szabálytalan módon leparkolt, mások mozgását akadályozó autók szélvédőjére. Az akciót december 3-a, a rokkantak világnapja alkalmából szervezték meg. Újvidéken, akárcsak a többi nagyvárosban, nagy gondot jelent a parkolóhelyek hiánya, a pofátlan vezetők gyakran járdákra, bejáratokba, kapualjakba parkolnak, a sárga színnel megjelölt, rokkantak számára fenntartott parkolóhelyeket pedig szinte meg sem különböztetik a többitől. Ellehetetlenítik nemcsak a rokkantak, hanem a biciklisták, babakocsit toló anyukák és mások mozgását is. A közvállalat alkalmi sajtóértekezletén illetékeseik elmondták, hogy nagyon fontos éreztetni az autósokkal azt, hogy nincsenek egyedül a közlekedésben! – Mások is léteznek, közlekedési kultúránkat magasabb szintre kell emelnünk! A közlekedési rendőrséggel és a közlekedési felügyelőséggel együttműködve gyakran büntetjük a felelőtlenül parkoló autósokat, de úgy gondolom, hogy az edukáció sokkal többet ér, mint a büntetés. Gondolnunk kell másokra is, ez a mai akció üzenete – mondta Stevan Lugonja, a Parking servis igazgatója.

Tavaly az újvidéki „pókok” 70, megfelelő vignetta nélküli gépkocsit vittek el a sárga színnel megjelölt, rokkant személyek számára fenntartott parkolóhelyekről.

A tegnapi akciót támogatta a Szülő (Roditelj) és a Libikóka (Klackalica) egyesület, a különleges szükségletekkel élő személyek önkormányzati tanácsa, akárcsak az Újvidéki Biciklis Kezdeményezés tagjai is.