2024. április 19., péntek

Taroltak a haladók

Óbecsén a helyi közösségi választásokon a Szerb Haladó Párt és a koalíciós partnerei által támogatott jelöltek szerezték meg a mandátumok zömét

Óbecse község hat helyi közösségében tartottak vasárnap választásokat, amelyeken

190 jelöltből 83-ra adhatták le a voksukat az óbecsei, péterrévei, bácsföldvári, mileševói és dreai polgárok. A valamivel több mint 31 ezer szavazóból nagyjából 8500 járult az urnák elé, azaz az átlagos részvételi arány 26 százalékos volt. Vuk Radojević polgármester ezúttal az SZHP községi szervezetének az elnökeként sajtótájékoztatón mondott köszönetet a szavazóknak az elsöprő győzelemért.

– A szavazók 60 százaléka a Szerb Haladó Párt és a koalíciós partnereink által támogatott jelölteknek adott bizalmat, ez azt jelenti, hogy felismerték azt a munkát és reformpolitikát, amelyet az elmúlt három és fél évben folytattunk. Óriási siker ez különösen úgy, hogy mi nem hangsúlyoztuk a kampányban a jelöltek politikai hátterét. Ezzel a koalícióval további győzelmekre készülünk – mondta a többi között Vuk Radojević.

Az SZHP koalíciós partnerei a Szerb Megújhodási Mozgalom, a Dinara Drina Duna Népi Mozgalom és egy párton kívüli, Miomir Jelenić vezette polgári csoport volt, amely a választások előtti napokban alakult meg Mindannyian Óbecséért névvel. Ők a 83-ból 72 mandátumot szereztek meg, a megmaradt 11 tanácstagi helyre a Vajdasági Magyar Szövetség által támogatott jelöltek kerültek be.