2024. április 25., csütörtök

Karácsonyi vásár Magyarkanizsán

Az idén rendhagyó karácsonyi vásárra számíthatnak a magyarkanizsai polgárok, ugyanis a hétvégén, december 5-én kezdődő vásár mellett az ünnephez kötődő programok várják a látogatókat, emellett finomságok kóstolására is lehetőség nyílik. A karácsonyi vásár helyszíne is változik, idén a Fő utcán, az Unidom előtti téren állítják föl a bódékat. A szervezők, az önkormányzat és a Meta Terra civil szervezet karácsonyig minden hétvégére változatos programot ígér.

December 5-én 17 órai kezdettel tartják a megnyitót, amelyen az óvodásokkal karácsonyi díszeket készítenek, közreműködik az Ozoray Árpád Művelődési Egyesület is, amelynek tagjai mesefiguráknak öltözve szórakoztatják a kicsiket. A helyszínen falatozni is lehet majd zsíros kenyérből és mangalicatöpörtyűből. Vasárnap délután folytatódik a kézműveskedés, mécseseket díszíthetnek a gyerekek, nyalánkságként pedig megkóstolhatják a cukormázas almát. Mikulás-nap lévén ezen a napon szervezik meg az V. Mikulás-futóversenyt, amelyre ezúttal is bárki benevezhet. A verseny érdekessége, hogy ilyenkor Mikulás-jelmezben futnak a résztvevők. A versenyzők 17 órakor indulnak a Tisza-parti kajakház elől, és a vásár helyszínére érkeznek be. Itt a gyerekek csatlakozhatnak a Mikulásokhoz, akikkel az áruházig futnak, és vissza. A vásár idején forralt bor, tea és forró csoki is kapható.

December 12-én az iskolás gyerekek számára tartanak kreatív foglalkozást, uzsonnára pedig bundás almát kapnak. 13-án, vasárnap Luca-napi hagyományokat elevenítenek föl a vásár keretében, szintén zenés és kézművesprogram várja a gyerekeket, szaloncukrot csomagolhatnak, az oromi Petőfi Sándor Művelődési Egyesület pedig bábelőadást mutat be.

December 19-én mézeskalács-díszítés, 20-án pedig pillecukorsütés és mécseskészítés lesz a program, a Tisza néptáncegyüttes Tóth Ágnes vezetésével pedig bölcsőkézést és betlehemes játékot mutat be.

Halász Mónika szervező elmondta, hogy a Destinus Ifjúsági Szervezet a vásár idején jótékonysági gyűjtési akciót szervez, egy dobozt helyeznek el a vásár helyszínén, ahová a rászorulók számára dobhatják be ajándékaikat a polgárok.