2024. április 25., csütörtök

Kézilabda – Seha-liga

A székvárosi kontrák döntöttek

Szabadka: Spartacus Vojput–Vojvodina 25:28 (12:16)

Sétaerdei sportcsarnok, 800 néző, vezette: Nikolić és Stojković (Szerbia).

Spartacus Vojput: Vukoslavović, Kosović, Peić Tukuljac, Đekić 3, Perović 1, Knežević 5, Ljubojević 1, Lojaničić 4, Radulović (4 védés), Distol, Županjac 4, Jelić 1, Basarić 1, Rakocija 2, Čupić 3, Stojanović (7 védés).

Vojvodina: Arsenić, Orbović 2, Todorović 3, Perović (18 védés), Rasztvorcev 9, Marjanović 6, Smiljanić, Ranisavljević, Jovanović 2, Arsenić 2, Nikolić 2, Petrović, Stanković 2, Trkulja, Vučković, Gugleta.

A regionális liga szerb rangadóján a Vojvodina legyőzte a Spartacus Vojput csapatát, és ezzel a szabadkaiak elé került a táblázaton. A hazaiak gyengén kezdték a mérkőzést, sok labdát elszórtak, az újvidékiek pedig gyors ellentámadásokból szerzett gólokkal 5:1-es előnyre tettek szert. A félidő közepére a vendégelőny hét gólra nőtt (4:11), Perović újvidéki kapus eszén nem tudtak túljárni a hazai játékosok, míg a székvárosiak gyorsan és pontosan járatták a labdát, aminek legtöbbször gól lett a vége. A hazai kapusok a 20. percig nem találkoztak a labdával, ekkor a Radulović és Vukoslavović után beállt Stojanović hárított egy lövést. A következő támadásból Basarić megszerezte a hazaiak nyolcadik gólját, de a beálló fejjel nekicsúszott a kapufának, és a továbbiakban már nem folytathatta a mérkőzést. A félidő vége felé a Spartacus lassan felzárkózott, és öt perccel a vége előtt hátrányát két gólra csökkentette. Az utolsó két percben két gyors gólt kapott, és négygólos vendégelőnnyel vonultak pihenőre a csapatok. A folytatásban mindent egy lapra tettek fel a kék-fehérek, Stojanović fontos pillanatokban hárított néhány labdát, és a Spartacus több alkalommal egy gólra megközelítette ellenfelét. Egyenlítenie azonban csak az 54. percben sikerült, amikor Knežević talált be Perović kapujába. A vezetést viszont nem tudta átvenni a szabadkai csapat, sőt az újvidékiek a hajrában, elsősorban az orosz Rasztvorcev góljaival, négy góllal elhúztak, és eldöntötték a mérkőzést.