2024. április 25., csütörtök

Huszonkilencmillió dinár a vadászegyesületeknek

Jövőre korábban jelennek meg a pályázatok

Branislav Knežević tartományi mezőgazdasági, víz- és erdőgazdálkodási titkárhelyettes 207 szerződést osztott ki tegnap a tartományi vadászatfejlesztést támogató költségvetésre sikeresen pályázók között. A vadászegyesületek képviselői több mint 29,1 millió dinárnyi támogatást kaptak.
2011-ben alapították meg a vadászat fejlesztését támogató költségvetést, és azóta a tartományi vezetés 113 millió dinárt különített el erre a célra – mondta Knežević. Mivel nem használták fel az összes pénzt, ezért a tartományi titkárság várja a vadászegyesületek javaslatait, hogy a fennmaradt 15 millió dinárt hogyan hasznosítsák – fejtette ki Knežević.
A Tartományi Mezőgazdasági, Víz- és Erdőgazdálkodási Titkárság 2016-ban továbbra is támogatja a vadászatot. Folyamatban van egy elektromos nyilvántartó kialakítása, amely megkönnyítené a tartományi titkárság és a vadászegyesületek közötti kommunikációt.
A tartományi titkár felhívta a vadászegyesületek figyelmét, hogy fogjanak hozzá a pályázati anyagaik előkészítéséhez, mert 2016-ban a tartományi titkárság a megszokottnál jóval korábban kiírja a vadászat fejlesztését támogató pályázatokat.