2024. március 29., péntek
VÍZILABDA

Jakšić gólja döntött

A Partizan fiatal csapata megszerezte első győzelmét a vízilabda-Euroligában. A belgrádiak szoros meccsen nyertek a Galatasaray ellen, a sorsdöntő gólt pedig az utolsó negyedben a válogatott Nikola Jakšić dobta, amely révén a Partizan 9:6-ra vezetett. A három magyar csapat közül csak az Eger nyert, míg a Szolnok és az OSC rangadót veszített.

Az egriek első győzelme egyben a Barceloneta első veresége, a hazaiak pedig az utolsó percben két emberhátrányt is kivédtek. E csoportban szoros lett a versenyfutás, hisz az Olimpiakosz az első negyed 4:0-ja után könnyedén győzte le a rijekai Primorjét, s már csak egy ponttal marad le a spanyol és a horvát gárda mögött. Az alsóházi rangadón a Jadran (H) pontot mentett a Spandau ellen.

A B csoportban a Jug majdnem leadta a 8:3-as, majd 9:5-ös előnyt. Az eredményes Vámos és Varga Dénes révén a Szolnok egyenlített, de Maro Joković 50 másodperccel a befejezés előtt megnyerte a hazaiaknak a meccset. A Pro Recco Budapesten nem remekelt, de rutinosan nyert a három sérült meghatározó játékosa nélkül kiálló OSC ellen. Ivović 3, Pijetlović és Prlainović 2-2 góllal vették ki részüket a sikerből. A hét közben az európai szuperkupában is bajnok Pro Recco így győztes ritmusban készülhet a következő fordulóra, amelyben a Jugot fogadja az Euroliga csúcsrangadóján.

A 4. forduló december 12-én lesz műsoron. A Szolnok a Galatasaray vendége, az Eger a Jadran (H)-hoz látogat, a Partizan pedig az OSC-t fogadja.

Eredmények, 3. forduló, A csoport: Eger–Barceloneta 6:5, Olimpiakosz–Primorje 7:4, Jadran (H)–Spandau 9:9. A sorrend: Barceloneta 6, Primorje 6, Olimpiakosz 5, Eger 4, Spandau 2, Jadran (H) 1 pont. B csoport: Partizan–Galatasaray 9:8, Jug–Szolnok 10:9, OSC–Pro Recco 7:12. A sorrend: Pro Recco 9, Jug 9, Szolnok 6, Partizan 3, OSC 0, Galatasaray 0 pont.