2023. június 10., szombat
kenya

Halálos terrorelhárító gyakorlat

Az ijedtség nem volt hiábavaló, egy másik kenyai egyetemen néhány hónapja egy valós támadásban legalább 147 diákot öltek meg

Pánikba torkollt egy terrorelhárító gyakorlat Kenyában. A nairobi egyetem egy dolgozója meghalt.

A baj ott kezdődött, hogy az egyetemen tartózkodóknak senki nem szólt arról, hogy megrendezett támadás zajlik és vaktölténnyel lőnek, így pánikba estek és menekültek, amerre tudtak, sokan az ablakokon ugráltak ki, a harmadik emeletről. Az elhunyt dolgozó – aki 33 évet élt – súlyos fejsérülést szenvedett. 31 másik embert kórházba kellett szállítani.

Az ijedtség nem volt hiábavaló, egy másik kenyai egyetemen néhány hónapja egy valós támadásban legalább 147 diákot öltek meg.

Az egyetem részéről az al-Dzsazírának azt mondták: korábban már felkészítették az egyetemen tanulókat és dolgozókat egy esetleges támadásra, a gyakorlatot azért tartották, hogy megállapítsák, mennyire felkészültek. „Sajnálatosan néhányan pánikba estek és megsérültek” – közölték, hozzátéve, hogy levonják a tanulságokat és fizetik a sérültek kezelését.

A diákok hevesen reagáltak, egyikük azt írta: ez nem gyakorlat volt, hanem egy terrortámadás, amit az egyetem követett el a saját diákjai ellen.