2024. március 28., csütörtök

Kiváló az együttműködés

Az önkormányzat küldöttsége az Újvidéki Egyetemre látogatott, és megbeszélést folytatott a felsőoktatási intézmény vezetőségével

Miloš Vučević polgármester a látogatás során találkozott dr. Dušan Nikolić rektorral és munkatársaival, a megbeszélésen szó esett az együttműködés előrelendítéséről is.

– Többször is hangsúlyoztam már, felbecsülhetetlen érték, hogy Újvidéken egy ilyen jól szervezett egyetem működik. Az Újvidéki Egyetem egykori hallgatójaként nagy megelégedéssel tölt el, hogy a rektor úrral és a tanárokkal közös témákról beszélgethetünk. Az újvidéki önkormányzat és az egyetem hagyományosan jó kapcsolatokat ápol, kiváló az együttműködésünk, hallgatóik gyakorlatokon vehetnek részt az önkormányzati szervezeteknél. A mai megbeszélés fő témája az egyetemi város felújítása volt, több ötlettel érkeztünk a találkozóra, amelyek előrelátják a legnagyobb gondok orvoslását. Az egyetem támogatása fontos részét képezi a város gazdasági fejlődésének, nem csupán szellemi értéke van, hanem óriási gazdasági potenciállal is rendelkezik. Arra szeretnénk bátorítani az egyetem képviselőit, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki a város gazdasági és kereskedelmi részlegével, mert ezáltal a végzős egyetemistáknak lehetőségük lesz megszerezni azt a gyakorlati tudást, amely hasznukra válhat munkába álláskor – fejtette ki Vučević.

Dr. Dušan Nikolić rektor elmondta, hogy az újvidéki önkormányzattal már több évtizede együttműködnek, a polgármester látogatása pedig remélhetőleg azt eredményezi majd, hogy még szorosabbra fűzik a kapcsolataikat.

– Kihasználtuk az alkalmat, és arra kértük a polgármestert, segítsen megoldani az egyetemi várossal kapcsolatos gondokat. Olyan együttműködési formákat ajánlunk az önkormányzatnak, amelyek fontosak lehetnek mindkét félnek, az egyetem szellemi potenciálját felajánljuk az önkormányzatnak, amely nagymértékben hozzásegíthet a fejlődéshez. A polgármester úrral folyamatos a kommunikáció. A mai találkozón konkrét lépésekről is szó esett, az együttműködésünk operatív fázisba lépett – mondta a rektor. Hozzátette: az egyetemi városban problémát jelent a szemeteskonténerek elhelyezése, új gyalogjárdákra és padokra is szükség van.

– Már az idén is változásokat kezdeményezhetünk a következő évi költségvetés tervezését illetően, az Újvidéki Egyetem közbenjárására könnyebben csoportosíthatjuk a pénzeszközöket, ami azt jelenti, hogy hamarosan felújíthatjuk az egyetemi várost, rendezettebbé tehetjük az egyetemi karok környékét – mondta a polgármester.