2024. április 25., csütörtök

Játszótérfejlesztés Magyarkanizsán

A NIS kőolajipari vállalat támogatásának köszönhetően 390 ezer dinárt tudtak fordítani játszótér kialakítására és bővítésére a magyarkanizsai Fészek Napköziben és az oromhegyesi óvodában. A szociális központ és a Gyöngyszemeink Iskoláskor Előtti Intézmény közös pályázatot adott be, így a község két intézményében is az európai szabványoknak megfelelő játszóteret alakíthattak ki, ahol a fából készült játékelemek mellett a környezettudatosságra való nevelés érdekében szeméttartókat is elhelyeztek.

Barát Kljajić Tímea, a szociális központ igazgatója elmondta, hogy a Fészek Napközinek eddig nem volt játszótere, így az ide járó hátrányos helyzetű gyermekekkel a tantermekben tudtak foglalkozni, ezentúl a testmozgásra, a fölösleges energia levezetésére már az udvarban is lehetőségük lesz, sőt az igazgatónő azt is hozzátette, hogy játszóteret nemcsak a napközibe járók, hanem külsős gyermekek is igénybe vehetik.

– A pályázati összegből hintát, libikókát, csúszdát, mászókát tudtunk vásárolni, de idővel szeretnénk majd továbbfejleszteni és újabb elemekkel bővíteni. A napközi felhasználóin kívül a délutáni órákban kikapcsolódási lehetőséget szeretnénk nyújtani más kisgyermekes családoknak is – mondta az igazgatónő.

Az oromhegyesi Futrinka óvodában a meglévő játszótér felújítására volt szükség, mégpedig azért, mert ott még csupa fémből készült játékelem található, a pályázatnak köszönhetően ezek egy részét sikerült most lecserélni.

Veselinov Ibolya, az intézmény igazgatónője elmondta, hogy továbbra is pályázni fognak annak érdekében, hogy a többi fémkonstrukciót is korszerű, természetes, fából készült játékszerekre cseréljék, s ezzel már elmondhatják majd, hogy a község összes óvodájában az európai szabványoknak megfelelő játékelemeket biztosítanak a gyermekeknek.