2024. április 20., szombat

Jónak lenni jó! jótékonysági akció

Adán és Moholon adományt gyűjtenek a dreai Lurkóháznak

Több mint húsz iskoláskorú gyermeknek biztosít megfelelő élelmezést, tisztálkodást, felügyeletet és törődést a dreai Lurkóház. Az adai Vadvirág Hagyományápoló Kör már harmadik éve szervez gyűjtést a védencek javára, és az idén a Jónak lenni jó! jótékonysági akcióhoz csatlakozott a moholi Csobolyó Művelődési Egyesület is.

Az adományozók minden olyan hasznos adományt, köztük élelmiszert, tanszert, játékokat és tisztálkodási szereket, amellyel örömet szerezhetnek a lurkóknak, átadhatnak november 27-étől december 18-áig Adán, a Vadvirág HK székházában (Sava Kovačević utca 31.) kedden és pénteken 17.30 és 20 óra között, illetve Moholon a Csobolyó ME székházában (JNH utca 19.) hétfőn és pénteken 17 és 18 óra között.

Varga Lívia, a Vadvirág HK elnöke elmondta, hogy az összegyűlt adományt a Vadvirág karácsonyi műsorán adják át a dreai Lurkóháznak. A karácsonyi műsort december 19-én 17 órától rendezik meg Adán a színházteremben, ahol a tavalyi évhez hasonlóan az idén is szeretnék vendégül látni a Lurkóház védenceit. Az egyesület elnöke megjegyezte, hogy az adománygyűjtési akcióval jótékonykodásra szeretnék nevelni a gyerekeket is, hogy ők is gondoljanak azokra a társaikra, akiknek kevesebb jutott a szeretetből és az ajándékokból.