2024. április 20., szombat

Gyilkosság és öngyilkosság Nagybecskereken

Két halálos áldozata volt a kedd esti szerelmi drámának, amely a nagybecskereki Dudara néven ismert roma telepen történt: a férfi, M. E. (27) több pisztolylövéssel végzett N. S. (30) korábbi élettársával, majd pedig öngyilkos lett. A gyilkosság pillanatában a fiatalasszony a karjaiban tartotta öt hónapos közös kislányukat, de szerencsére a csecsemőnek nem esett baja.
A gyilkos és áldozata egy évig voltak házastársi kapcsolatban, de a fiatalasszony két hónappal ezelőtt visszatért anyjához. Egyébként korábbi házasságaikból mindkettejüknek négy-négy gyereke van. A férfi nem volt munkaviszonyban, szociális segélyből élt.
A gyilkosság az egyik szomszédos házban történt. Miután végzett korábbi élettársával, a tettes hazament családi házába, ahol anyjával élt és ott öngyilkosságot követett el. Egyelőre nem tudni, hogy honnan és hogyan szerezte be a fegyvert, amikor sokszor szó szerint kenyérre valója se volt.
A holttesteket az Újvidéki Kórbonctani Intézetbe szállították. A helyszínelésen jelen volt a nagybecskereki Felső Ügyészség ügyészhelyettese.