2024. április 24., szerda

A dalban és lírában kifejeződő árnyalatok

A 24. Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő színpadán 16 énekes mérte össze tehetségét szombaton este a temerini Sportcsarnokban

A tini korosztály első helyezettje a tóthfalusi Harmath Tamara, a második helyezést és a közönség díját a temerini Orosz Nikolett érdemelte ki, a harmadik díjat pedig a kúlai Balla Georgina és Balla Anita testvérpáros osztotta. Az ifjúsági korosztály első helyezettje a tiszakálmánfalvi Pápista István, a második helyezést a bácsföldvári Ragács Emese, a harmadikat pedig a szentmihályi Sziveri Csilla érdemelte ki. A tini korosztály különdíjasa a törzsudvarnoki Gúth Emília.

Zsúfolásig megtelt a Sportcsarnok (Fotó: Dávid Csilla)

Zsúfolásig megtelt a Sportcsarnok (Fotó: Dávid Csilla)

Az idei fesztivált Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke nyitotta meg.

–Ezeknek a fiataloknak a fontos, izgalmas, adalban, a lírában kifejeződő árnyalatokat kell megtanulniuk, és az elkövetkező években ők szereznek majd még sok örömet azoknak, akik szeretik a slágereket és a könnyűzenét– mondta Hajnal Jelnő.

A fiatal tehetségeket idén is Dujin Aleksandar zenekara kísérte. A 24-ik alkalommal megszervezett fesztivál szervezőbizottságának tagjai: Varga Flórián, Uracs Erzsébet, Darázs Imre, Varga Somogyi Tibor és Gőz László volt.

Varga Flórián, a temerini Szirmai Károly Magyar Művelődési Egyesület elnöke és a Tini és Ifjúsági Táncdalénekes Vetélkedő többéves szervezője.

– Sikerült az idei vetélkedő is, kitettek magukért a versenyzők, főleg a legfiatalabbak. Azt hiszem, hogy a közönségnek is igazi élményt nyújtottunk. Nem csupán az énekeseknek a hangja jelent szép élményt, hiszen a nézők is tanúsíthatják, hogyan sikerült korszerűsíteni a színpadot és a fénytechnikát – mondta Varga.

Az idén a zsűri tagjai Jovan Adamov zeneszerző, Füstös Dénes zeneszerző és pedagógus, Erős Ervin zeneszerző, valamint Kókai Angéla énekes volt.

A zsűri (Fotó: Dávid Csilla)

A zsűri (Fotó: Dávid Csilla)

– Valamikor én is versenyzőként szerepeltem ezen a fesztiválon és ezúton szeretném megköszönni, hogy a szervezők beválasztottak a zsűri tagjai közé. Ez egy verseny, nem lehet mindenki díjazott és akár ellenszenv is kialakulhat a résztvevők között. Az volt a célom, hogy az énekeseknek abban segítsek, amiben tudok. Az idén voltak visszatérő énekesek és új arcok is. A zsűritársaimmal nagyjából megegyezett a véleményünk és így könnyen meghoztuk a döntéseket. Sajnos az idén az ifjúsági kategória igen hiányos volt, mivel csak öten versenyeztek. Remélem, hogy ez a szám jövőre növekedni fog, egyrészt azért, hogy a verseny megőrizze a versenyjellegét, másrészt szakmai szempontból a zsűri is könnyebben tud döntést hozni, ha több versenyzőt hallgatunk meg. A tini kategóriában nagyon színes egyéniségeket láthattunk ma este – nyilatkozta Kókai Angéla, miután az est sztárvendége, a magyarországi Irigy Hónaljmirigy zenekar tovább szórakoztatta a közönséget.