2024. április 18., csütörtök

Trágyát borított a kormányhivatali épület elé

A földárverések elleni tiltakozásul egy teherkocsinyi trágyát borított Sallai R. Benedek LMP-s országgyűlési képviselő hétfőn délelőtt Kaposváron egy kormányhivatali épület elé, ahol aznap kezdték el a somogyi földek árverését. A politikus a maga vezette billenőplatós járműről két-három köbméternyi trágyát borított le az úttestre és a járdára.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére arról tájékoztatott, hogy Sallai Róbert Benedek ellen közlekedésrendészeti, köztisztasági, valamint jogszerű rendőri intézkedéssel szembeni engedetlenség szabálysértése miatt eljárást indítottak.

A rendőrök igazoltatták a politikust, közölték, hogy eljárást indítanak ellene és felszólították, hogy a trágyát takarítsa fel, de ezt az országgyűlési képviselő megtagadta, és nem mondott le a mentelmi jogáról sem – tette hozzá.

A képviselő az MTI megkeresésére azt mondta: ez a trágya azt szimbolizálja, hogy „valami bűzlik” a földárverésekkel kapcsolatban. A trágya leborításával pedig annak a véleményének adott hangot, hogy rossz az az irány, amelyet a kormány képvisel.

Arra a kérdésre, hogy miért nem mondott le a mentelmi jogáról, azt válaszolta: korrupcióellenes vitanap van a parlamentben, amelyen szeretne részt venni és felszólalni, és ezt csak így teheti meg. Az eljárás során azonban le fog mondani a mentelmi jogáról.