2024. április 19., péntek

Halála óta egymilliárd dollárt keresett Jackson

Megjelent a Forbes idei listája a legjobban kereső halott sztárokról

Michael Jackson 2009-es váratlan halála óta örökösei immár 1 milliárd dollár adózás előtti jövedelemre tehettek szert, miután a Forbes listája szerint a Popkirály életműve az elmúlt egy évben 115 millió dollárt termelt. Ugyanakkor az összeállítás készítői azt is megjegyezték, hogy ez 18 százalékkal alacsonyabb az előző évinél.

A 2014 október egytől idén október egyig tartó időszak listáján a második helyet szintén egy király, mégpedig a Rock n’ Roll királya "szerezte meg" 55 millió dollárral. Ráadásul Elvis Presley-nek tavaly 53-jára sikerült bekerülni a TOP 40-es albumok listájára, mégpedig az Elvis Presley Foreverrel, amelyet a US Postal Service állított össze természetesen a megfelelő bélyegsorozat kíséretében.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára 40 millió dolláros adózás előtti jövedelemmel Charles Schulz került, akinek a Snoopy, illetve Charlie Brown figuráját köszönheti a világ.

Az első ötbe a fentieken felül a nem igazán kapitalista életet élő Bob Marley, valamint a korábbi díva, Elizabeth Taylor jutott 21, illetve 20 millió dolláros éves jövedelemmel.

A lista további érdekessége, hogy a két éve tragikus körülmények között elhunyt Paul Walker 10,5 millió dollárt keresett a Halálos iram 7-tel, míg az immár 60 éve halott Albert Einstein örökösei 11 millió dollárt kaptak az izraeli technológia cégtől, a Fourier Systemstől az Eisteinnel brandelt termékeik után.