2024. március 29., péntek
JEGYZETEK A KAROSSZÉKBŐL

Zsemberi: Kezet fogtunk a Puskással

Pár hónappal ezelőtt úgy gondoltam, hogy megért a helyzet arra, hogy a topolyai labdarúgóklubot beprotezsáljam bal lábas druszám, mármint Puskás nevét viselő futballakadémiához. Léptem egyet, jobban mondva léptünk, majd Zsemberi Jánossal elmentünk a Fradi elleni meccsükre. Nagyon jól játszott az akadémia, és az FTC „feladta” győzelmi sorozatát. Döntetlen (1:1) volt a meccs, de csak azért, mert az akadémikusok nem voltak eléggé – kimondom – szemtelenek! Nagyon meg voltak hatódva, hogy egy pontot nyerhettek attól a csapattól, amelyiktől előttük mindenki kikapott. Itt mutattam be Zsemberi Jánost Orbán elnöknek… S megkezdődhetett a terv megvalósítása. A jövő majd megmutatja, hogy hasznos lesz-e az új viszony a két klub között, de jöhetett az újabb lépés, e héten megtörtént a „kézfogás” is, aláírta a két klub a szerződést.

Találkoztak a két klub játékosai is egymással, persze ifjúsági csapatokról van szó. A 18 éven aluliak 1:1-es döntetlennel zártak, ami nagy meglepetés, hiszen a Puskás-akadémia Magyarország bajnoka. Talán nem kell kimondani, hogy nem vallott szégyent a topolyai együttes, sőt, a hazai csapat az utolsó tíz percben tudott csak egyenlíteni. A velünk szurkolók mondták, hogy ebből a gárdából 5-6 játékos az első csapat listáján szerepel a bajnoki találkozókon. A topolyaiak közül csak Boros Csongor és Milan Jokić szokott az első csapat kezdő tizenegyében játszani, Stojaković, az egyetlen gól szerzője, és Medić csak a keret tagja.

A kicsiknél, a 12 éveseknél sokkal több a magyar játékos a TSC-ben, Szűcs Budai, Cékus, Dudás, Bika, Lénárd és Kőszegi. A két csapatot Matók Róbert, valamint Leo Andrejević edzi. A meccsek után a hazai csapatok edzői bevallották, hogy nem vártak ilyen ellenállást, de pontosan ezt várták a játékosoktól, hogy ilyen harciasan, senkitől sem félve játsszanak, sőt az ördögtől sem. Hát éppen ez hiányzik leginkább a magyar játékosokból.

***

A szerződést a Puskás Akadémia részéről a főigazgató, Takács Mihály, a TSC részéről pedig Zsemberi János, a klub elnöke írta alá. Később találkozott a két klub gazdája, mármint azok, akik az anyagiakról gondoskodnak: Mészáros Lőrinc kuratóriumi elnök és Zsemberi János, a topolyai együttes elnöke. Persze hogy az anyagiakról volt szó, és mindarról, amitől függ, hogy megvan-e mindaz, amire szükségük van a kluboknak. Jó volna erről is írni, de tisztában vagyok azzal, hogy meghaladná egy tollforgató jogait, hogy olyan valamiről beszéljen, ami nem az ő dolga.

Maradjunk abban, hogy ellent tudok állni nagyon sokféle viszketegségnek, tehát ennek is. Fő az, hogy a két klub elindult egy új úton, és ebből a topolyaiaknak és a felcsútiaknak is csak hasznuk lesz. Ámen.