2024. április 23., kedd

Csantavéri Mocorgó

Telt házas volt az első baba-mama-papa klub a Magyar Mozgalom szervezésében

Első alkalommal szervezte meg Mocorgó nevű baba-mama-papa klubját Csantavéren a Magyar Mozgalom civil szervezet. Az Ákombákom játszóház zsúfolásig megtelt, csaknem húsz anyuka és apuka érkezett kisebb-nagyobb gyermekével a rendezvényre, amelynek célja a szülőkkel való törődés, a problémáikra, nehézségeikre való válaszkeresés, tartalmas programok szervezése, a családok közösséggé való szervezése.

Az első alkalommal a hordozásra voltak kíváncsiak a szülők, ezért Góbor Szénási Anna hordozási tanácsadó volt a találkozó vendége. Elmondta, miért fontos a hordozás, hogy arra nem eszközként kell tekintenünk, s kiemelte, miért nem jó bárhogyan, például kenguruban hordozni. Az édesanyák a helyszínen ki is próbálhatták a különböző hordozókendőket, a várandósok közül volt, aki a helyszínen eldöntötte, hogy vásárol egyet kisbabájának.

A találkozó másik vendége Tómó Margaréta, a babamama.rs portál szerkesztője volt, aki ismertette a Mocorgó céljait, illetve arra kérte a jelen lévő szülőket, bárminemű problémával forduljanak bizalommal a portálhoz és annak szakértőihez. A beszélgetés alkalmával kiderült, milyen jelenleg Csantavéren a védőnői, illetve a gyermekorvosi és nőgyógyászati ellátás, illetve, hogy milyen segítségre szorulnak a helyi szülők.

A csaknem két órán át tartó barátkozás végén a szülők abban a reményben távoztak, hogy minél előbb újra találkozhatnak egy következő csantavéri Mocorgón.