2024. április 19., péntek
Muzslya

Tisztújítás a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesületében

Muzslyán csütörtökön este megtartotta tisztújító közgyűlését a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesülete. Az elnöki tisztséget a következő mandátumban is Puskás János nagybecskereki fizikatanár tölti majd be. Az egyesület négy évvel ezelőtt alakult, és hetven tagja van.
A Szervó Mihály Általános Iskolában megtartott közgyűlés előtt a szegedi Mozaik Kiadó Kft. munkatársai bemutatták a kiadó által kifejlesztett szoftvert, amely segít az interaktív tananyag elsajátításában.

Ahogy Puskás János régi/új elnök mondja, a Bánáti Magyar Pedagógusok Egyesületének egyik célja a tehetséges diákok felkutatása. Ennek érdekében minden évben logikai és a német nyelvi táborokat szerveznek. Bekerültek a Tehetségpontok hálózatába is.
Jámbor Zsuzsanna magyarittabéi biológiatanár szerint fontos egy ilyen szervezet a bánáti szórványban, mert alkalmat nyújt a tanárok közötti tapasztalatcserére, a gyerekek részére pedig táborok kínálnak lehetőséget a tanulásra és a barátkozásra. Antal Ferenc torontálvásárhelyi tanító elmondta, hogy a szórványban a migráció, a gyerekek elköltözése nagyon kihat a pedagógusok munkájára. Szerencsére a pedagógusoknak a száma a vidéken még kielégítő.