2024. április 23., kedd

Politizáló civil szervezet

Megalakult a Polgári Kezdeményezés Zentáért

A közelmúltban beszámoltunk arról, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Liga teljes zentai vezetősége kilépett a pártból, és ezzel megszűnt a zentai szervezet. Boris Zec okleveles jogász arról tájékoztatott bennünket, hogy Csízik Károly okleveles mérnökkel és Goran Jovanović ipari menedzserrel együtt a napokban megalakították a Polgári Kezdeményezés Zentáért civil szervezetet, amelynek célja önkormányzati szintű közügyek képviselete a polgárok életkörülményeinek javítása érdekében.

Mint Boris Zec elnök elmondta, civil szervezetként is politizálni fognak, de most már nem kell megfelelniük felsőbb pártérdekeknek, s persze a felelősséget is helyben vállalják.

Közleményükben egyebek mellett az olvasható, hogy tevékenységüket Zenta község egész területén fejtik ki, különös figyelmet szentelve falvak népének, akiket sokszor méltánytalanul elhanyagolnak. Céljaik között szerepel a kollektív jogsértések elleni fellépés, továbbá a diszkrimináció minden formája elleni harc, beleértve a politikai hovatartozáson alapuló hátrányos megkülönböztetést is, ami – állításuk szerint – a községben egyre inkább kórosan nagy méreteket ölt.

Szolgálni kívánják Zenta lakosait egyformán, nemzeti, faji, vallási hovatartozásuktól függetlenül. A megoldásra váró problémák között említik a távfűtést, az elvándorlást, a kis földterülettel rendelkező kisgazdák tönk szélére jutását.

A polgárok a kérdéseiket, javaslataikat a gis-pkz@mail.com e-mail-címre küldhetik, vagy a 063/773-4841 telefonszámot hívhatják.