2024. április 25., csütörtök

Új munkahelyek az egészségügyben

Az utóbbi másfél évben ezer fiatal orvost alkalmaztak az egészségügyben, közölte tegnap Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter, mondván, hogy a jövőben újabb munkahelyeket nyitnak. Nem csak orvosok számíthatnak munkahelyre, hanem egészségügyi nővérek és ápolók is, magyarázta tegnap Lončar a Szerbiai Képviselőházban, ahol az egészségvédelemről szóló törvény módosítási javaslata szerepel napirenden.

A miniszter elmondása szerint sok az olyan egészségügyi dolgozó, akik a kilátástalanság miatt korábban kivándoroltak külföldre, most viszont ismét hazai munkalehetőség iránt érdeklődnek, ez pedig annak jele, hogy a szerbiai egészségügyben mind jobb körülmények uralkodnak, értékelte Lončar, majd bejelentette, hogy ma írják alá az illetékesek a szerződést, amelynek mentén elkezdődik az egészségügyi rendszer egységesítése. A folyamat feltehetőleg a következő év közepéig fejeződik be, onnantól kezdve pedig Szerbia bármelyik településének bármelyik egészségügyi intézményében bármelyik pillanatban ellenőrizhető lesz, hogy ki mit csinál, magyarázta Lončar.

Magával a módosítási javaslattal kapcsolatban a miniszter abbéli meggyőződésének adott hangot, hogy annak hatására jobbá válik az egészségügyi védelem az ország területén, az egészségügyi intézmények pedig, legyenek azok államiak vagy magánrendelők, az eddigiekhez képest sokkal korszerűbb körülmények között végezhetik majd munkájukat.