2024. április 20., szombat

Csatornázás a Kapitány utcában

A szinte tavaszias időjárást kihasználva a Vodokanal kommunális közvállalat dolgozói megkezdték a Kapitány utca csatornázását. A szennyvízelvezetést a Városépítési Igazgatóság finanszírozza 4,5 millió dinár összegben.

A csatornázás mellett a vízvezetéket is cserélik (Fotó: Fekete J. József)

A csatornázás mellett a vízvezetéket is cserélik (Fotó: Fekete J. József)

– Ez alkalommal nemcsak a csatornázást végezzük el, hanem lecseréljük a régi vízvezetéket is, természetesen kiépítjük a csatlakozásokat is a fogyasztók irányában – mondta az építkezés helyszínén Strahinja Šljukić, a Vodokanal igazgatója. – Ezen beruházás mellett több helyen is dolgozunk a város területén, és jó hír, hogy a héten rákapcsoljuk a kerényi (Kljajićevo) fogyasztókat a városi vízgyárra, így végre minőségi ivóvizet kaphatnak az ottani polgárok is. Ugyancsak jó hír, hogy vízdíjat addig nem kell fizetniük, amíg a csatlakoztatás hivatalosan is átadásra nem kerül. A rossz hír az, hogy a továbbiakban olyan ára lesz a vezetékes víznek Kerényen is, mint a városban.

A csatornázás helyszínét megtekintette Saša Todorović polgármester is.

– A Kapitány utca a város egyik legkisebb utcája, és eddig bizonyára azért halogatták ezt a ma megvalósuló beruházást, mert kevés itt a választópolgár. Amikor a Szerb Haladó Párt vezette koalíció másfél évvel ezelőtt átvette a hatalom fölötti felelősséget, öt elsőbbségi feladatot tűzött ki maga elé, ezek egyike a vízellátás. Szerény a városi költségvetés, de igyekeztünk bölcs beruházási sorrendet fölállítani, így az ipari zóna vízhálózatának bővítése mellett, ahová beruházókat várunk, ebbe az aprócska utcába is eljutottunk. A Vodokanal igazgatójához kapcsolódva elmondhatom, hogy engem személy szerint nem aggaszt a vízdíj behajtásának kérdése Kerényen, mert meggyőződésem, hogy ha a polgárok ugyanolyan szolgáltatásban részesülnek, mint amilyenben a város területén élők, akkor hajlandók ugyanakkora összeget fizetni ezért a szolgáltatásért – fejtette ki a polgármester, és hozzátette, szinte meglepte, hogy ezen az építkezési helyen nem kell egymás után többször fölásni az utcát, mint ahogy az korábban szokás volt más utcákban, hanem a csatorna lefektetése mellett a vízvezeték cseréjét is elvégzik.