2024. április 20., szombat

Dinók a Duna parkban

A hétvégén bemutatták azokat a dinoszauruszmaketteket, amelyeket jövőre, márciustól a Vojvodina Sport- és Üzletközpont melletti füves területre tervezett parkban csodálhatnak majd meg a láto

A Duna park az elmúlt napokban gyermekricsajtól volt hangos, hiszen megérkeztek a dinóutánzatok, a legkisebbek legnagyobb örömére. A Városi Kertészet Közvállalat szervezésében több olyan kevésbé ijesztő, felfújható gumidinót állítottak ki a parkban, amelyeket közelről is megtapogathattak a gyermekek, a jövőre megnyíló dinó parkban azonban a bejelentések szerint sokkal komolyabb őslényegyedek is lesznek.

Fotó: Ótos Annabella

Fotó: Ótos Annabella

A Duna park látványosságát a szép időben nemcsak a gyermekek csodálták meg, hanem az idősebbek is. A bemutatót zenei műsorral fűszerezték, gyermekkórusok léptek fel, de lehetett festeni, rajzolni és ingyen fényképezkedni is. A dinók nemcsak a kisfiúknak tetszettek, rengeteg kislány pózolt a Föld egykori urainak utánzataival. Kiderült, hogy a parkba látogató gyermekek nagyon sokat tudnak a dinókról, sokan a kiállított dinófajokat is felismerték, legtöbben a T-Rex gumiutánzatát dögönyözték – szerintük ő volt a legveszélyesebb, és éppen ezért szeretik.

A Duna parkban megrendezett dinóbemutatót még ma is meg lehet tekinteni, a programok 10 órakor kezdődnek, és 19 óráig tartanak.

Emlékeztetőül: a dinó park terve nagy port kavart Újvidéken, a Városi Kertészet eredetileg a vasútállomás melletti parkban tervezte kialakítani, de a helyi közösség és a polgárok nem értettek egyet ezzel. A vitában a polgármester szava döntőnek bizonyult, új közterület után néztek, és végül a sportközpont nyílt medencéi mögötti, 1,7 hektárnyi részre esett a választás. Eredetileg szeptember 15-re, iskolakezdésre tervezték a park megnyitását, de mivel az illetékesek állítólag nem tudták beszerezni az építkezéshez szükséges dokumentációt, leálltak a munkálatok. A legújabb információk szerint a dinópark megnyitóját tavaszra tervezik. Ha a tervek megvalósulnak, 15 mozgó és 5 statikus dinoszauruszmakettet állítanak majd ki, járdákat építenek, és fákat is ültetnek.