2024. április 25., csütörtök

Górcsó alatt Vajdaság gazdasága

Pénteken a Tartományi Képviselőház nagytermében a tartományi szociális-gazdasági tanács szervezésében nagyszabású tanácskozást szerveznek, melyen Vajdaság gazdaságának helyzete kerül górcsó alá.

Egy olyan szakkonferenciáról van szó, amelyből remélhetőleg tradíció lesz, és amely használható tanácsokkal képes szolgálni mint a vállalkozóknak, a munkaadóknak és a szakszervezeteknek is – hangzott el csütörtökön a Tartományi Képviselőházban.

Miroslav Vasin, tartományi gazdasági titkár az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón megjegyezte, hogy fontos gazdasági rendezvényről van szó, hiszen az első olyan szakülést szervezték meg, amelyen objektíven tekintik át a tartományi gazdaság jelenlegi mutatóit, a vállalkozók, a szakszervezetek a munkaadók és a gazdasági szakemberek perspektívájából.

A tanácskozások egyebek között felszólal: Tóth Bátori Erzsébet, a Függetlenség Egyesült Ágazati Szakszervezet (FEÁSZ) tartományi bizottságának elnöke, Slavko Novaković, a Munkaadók Uniójának alelnöke, Goran Milić, a Vajdasági Önálló Szakszervezetek Szövetségének elnöke, Ratko Filipović, a Vajdasági Gazdasági Kamara elnöke.