2024. április 26., péntek

Jótékonykodó sportolók

A Zentai Közkórház gyermekosztályának megsegítésére szervezett crossfitversenyt a Fit for Life Crossfitklub

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a hétvégén a zentai November 11. Általános Iskola tornatermében az a jótékonysági rendezvény, amelyet a Fit for Life Crossfitklub a Zentai Közkórház gyermekosztályának megsegítése szervezett.

A rendezvény során ezúttal az önzetlen segítségnyújtáson volt a hangsúly (Máriás Endre felvétele)

A rendezvény során ezúttal az önzetlen segítségnyújtáson volt a hangsúly (Máriás Endre felvétele)

– A rendezvényt azzal a céllal hívtuk életre, hogy megpróbáljunk összegyűjteni némi pénzt a Zentai Közkórház gyermekosztályának megsegítésére, elsősorban a falak átfestésére, kidíszítésére, hiszen nagyon fontosnak tartjuk, hogy azon gyermekek számára, akik kórházban kénytelenek tölteni a napjaikat, a magunk szerény módján megkíséreljük elviselhetőbbé tenni az ott töltött időt, amihez a szebb környezet is nagyban hozzájárulhat – magyarázta lapunknak Zelić Aleksandar, a zentai Fit for Life Crossfitklub vezetője. Elmondta: már a rendezvényt megelőzően is nagyon sokan keresték meg őket azzal, hogy szeretnének hozzájárulni az akció sikerességéhez. Voltak köztük, akik pénzt vagy különféle tárgyakat ajánlottak föl, de olyanok is akadtak, akik a munkájuk révén szerettek volna segítséget nyújtani, ami szerinte arra enged következtetni, hogy a rohanó mindennapok ellenére még ma is sokan hajlandóak összefogni egy-egy nemes cél érdekében.

– A rendezvény során ezúttal nem a versengésen volt a hangsúly, hanem a barátkozáson és az önzetlen segítségnyújtáson, éppen ezért inkább egyfajta funkcionális edzésnek nevezném azt, amit a résztvevőknek végre kellett hajtaniuk. Nagyon örülök annak, hogy a crossfit Zentán is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen mind többen foglalkoznak ezzel a sportággal, amit nemre, korra és fizikai felkészültségre való tekintet nélkül mindenkinek ajánlani tudok, hiszen nagyon komplex és változatos sportágról van szó, amellyel mindenki bátran foglalkozhat, természetesen olyan szinten, ami a leginkább megfelel neki, és amiben a leginkább örömét leli – tette hozzá Zelić Aleksandar.

Az akció során több mint ötvenezer dinár gyűlt össze.