2024. március 28., csütörtök

Halálos balesetért két év börtön

A belgrádi Fellebbviteli Bíróság jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Vasa Negovant, mert 2010-ben ittasan vezetve közúti balesetet okozott Dolován, Pancsova közelében. A balesetben egy kétéves kisfiú életét vesztette, szülei megsérültek.

A Fellebbviteli Bíróság ezzel megerősítette a Pancsovai Felső Bíróság ítéletét, amely Negovantól két évre megvonta a vezetői engedélyt is.

Vasa Negovan 2010. február 11-én Pancsova és Dolova közti úton, 2,62 ezrelék alkoholszinttel a vérében, Volkswagen Passat autójával frontálisan ütközött egy Volkswagen Golf 1-es személygépkocsival, amelyben a dolovai Kovács család utazott. Az ütközéstől a Kovács család kétéves kisfia – akit anyja a kezében tartott a hátsó ülésen – elhunyt. Az anya könnyebb sérüléseket szenvedett. Az autót vezető apa pedig súlyosan megsérült.

A Fellebbviteli Bíróság az ítélet meghozatalának indoklásában kiemelte, enyhítő körülménynek tekinti Negovan bíróság iránti viszonyulását, azt, hogy megjelent minden tárgyaláson, segítve ezzel a tárgyalás lefolytatását, illetve megbánást tanúsított. A bíróság figyelembe vette életkorát is (középkorú férfiről van szó), illetve családi állapotára is tekintettel volt.

Ehhez hasonló bűncselekményért Marko Milićevet, aki a belgrádi Branko hídon Countryman autójával halálra gázolta Luka Jovanovićot, 4,5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság, azzal, hogy Milićev a gázolás után cserbenhagyta áldozatát, majd külföldre menekült. Az ő ítéletének jogerősségéről szintén a Fellebbviteli Bíróság dönt majd.