2024. március 28., csütörtök

Facebook-oldalt indított Barack Obama

Külön oldalt indított Barack Obama számára a Fehér Ház a Facebook közösségi hálón, az amerikai elnök első bejegyzésében az éghajlatváltozásról posztolt.

Bár Obamának már eddig is volt egy hivatalos oldala a közösségi portálon, de azt a 2012-es elnökválasztási kampányát támogató "akciószervező" jogi személy, az Organizing for Action (OFA) nevű szervezet kezelte, amely korábban az összes többi elnöki médiaprofilt és a levelezőlistát is üzemeltetette.
Ebből fakadóan az OFA által indított "Barack Obama" nevű oldal nem Obama kvázi személyes oldalaként funkcionált, bár az elnök tevékenységét dokumentálta és politikai álláspontjait kommunikálta. Ezzel szemben a most indított, "President Obama" (Obama elnök) nevű profil alól az amerikai elnök egyes szám első személyben posztol.
Első bejegyzésében Obama egy kétperces videót tett közzé, amelyben a Fehér Ház kertjében sétálva beszél a klímaváltozás veszélyeiről. "Meg kell őriznünk gyönyörű bolygónkat gyermekeink és unokáink számára. Ez azt is jelenti, hogy komoly lépéseket kell tennünk annak érdekében, hogy a klímaváltozást egyszer és mindenkorra kezelni tudjuk" - mondta ez elnök, kiemelve a decemberben esedékes párizsi ENSZ-klímakonferencia fontosságát.
A Fehér Ház nemrég a Twitter mikroblog-szolgáltatáson is külön fiókot hozott létre Barack Obama számára, hogy az elnök egyes szám első személyben posztolhasson. Obama másik hivatalos Twitter-fiókját az OFA kezeli.