2024. április 20., szombat

A Császárkert káposztát exportál Magyarországra

Manapság nem könnyű üzleti sikerekről beszámolni. A határon átnyúló gazdasági együttműködésre még nehezebb jó példákat találni. Egy ilyen sikertörténet lett a muzslyai Császárkert Kft. és a móri INTER-NETT kereskedelmi és szolgáltató kft. között alig egy hónappal ezelőtt létrejött kapcsolat.

Csomagolják a bánáti káposztát  (Fotó: Kecskés István)

Csomagolják a bánáti káposztát (Fotó: Kecskés István)

Magyarországi kivitelre csomagolják a napokban a fejes káposztát a muzslyai Császárkert Kft. dolgozói. A terméket ugyanis nem bírják a hazai kereskedelmi láncokban értékesíteni és lehetőség kínálkozott arra, hogy feldolgozásra exportálják – a móri INTER-NETT kereskedelmi és szolgáltató kft.-be. Mint Madarász Gyula, a Császárkert Kft. igazgatója mondja ez óriási esély és lehetőség a muzslyai kertészek számára, mert ellenkező esetben sokan betárcsázták volna a káposztát, így viszont méltányos áron értékesíthetik. Az üzlettel mindhárom fél elégedett lehet, a kertészek pedig reménykedhetnek abban, hogy az együttműködésnek lesz folytatása. A Császárkert Kft. a tavasszal már exportált terméket Oroszországba, a magyarországi újabb export pedig újabb kiutat is jelent a telített hazai piacról.

A Császárkert Kft. 2008 óta próbálja egybefogni és támogatni a muzslyai, lukácsfalvi, a szentmihályi és a környékbeli kertészeket. Hat alapítóval kezdték, ma azonban több mint száz dolgozót foglalkoztatnak.