2024. április 20., szombat

Szekeres Levente az Év Ifjú Természetfotósa

Vajdasági siker a Canon – Az Év Természetfotósa 2015 pályázaton – Gergely József kategória-első
Gergely József első díjas fotója, A hold árnyéka

Gergely József első díjas fotója, A hold árnyéka

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 23. alkalommal írta ki Magyarország és a régió legrangosabb természetfotós pályázatát. A Canon – Az Év Természetfotósa 2015 pályázat izgalmas versenyt hozott: a zsűri összesen több mint 3400 képből válogatott, és az értékes, komoly szakmai elismerést jelentő díjakért az utolsó fordulóban több mint hatvan alkotó 102 műve versengett. A díjakat kedden este adták át a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyúttal megnyílt a pályázat legjobb képeiből rendezett kiállítás, és bemutatták a döntőbe jutott fotókból összeállított, Az év természetfotói – Magyarország 2015 című kötetet is.

A zsűri döntése értelmében az Év Természetfotósa elismerést Máté Bence nyerte el.

A nagyközönség által „láthatatlan madárfotósként” is ismert, világszerte sikert sikerre halmozó természetfotós immár ötödik alkalommal érdemelte ki ezt a rangos szakmai díjat. Az Év Természetfotója címet Máté Bence Lépéselőny című képe nyerte.

Az Év Ifjú Természetfotósa a szabadkai Szekeres Levente lett, aki a pályázat történetében az első, határon túli nagydíjas. Az ifjúsági kategóriában Levente három fotója került kiállításra, egy első és egy harmadik díjas fotóval érdemelte ki az Év Ifjú Természetfotósa elismerést.

A rangos fotópályázaton sikerrel szerepelt lapunk munkatársa, Gergely József is, aki a napnyugtától napkeltéig kategóriában első díjat nyert A hold árnyéka című fotójával, amelyen a telihold előtt röpködő seregélyeket örökítette meg. Ezenkívül a Szúnyoginvázió című képe dicséretben részesült és a kiállított 102 fotóval együtt megtekinthető a Természettudományi Múzeumban.