2024. április 25., csütörtök

A Farm nyomós érv

Kristijan Golubovićnak csak az újévi ünnepeket követően kell börtönbe vonulnia

A belgrádi Felső Bíróság helyt adott Kristijan Golubović büntetett előéletű médiasztár keresetének, így a férfinak csak 2016. január 5-én kell megkezdeni letöltenie nyolcéves börtönbüntetését. Golubovićot, aki külföldön és Szerbiában is börtönben ült korábban, tavaly novemberben kábítószer-kereskedelem miatt jogerősen nyolc év börtönbüntetésre ítélték. Mivel letartóztatását követően az ítélethirdetésig négy évet fogdában töltött, börtönbüntetéséből már csak négy évet kell letöltenie.

A Felső Bíróság az ügy felülvizsgálatát követően megállapította, hogy adottak a feltételek, amelyek mentén a büntetés-végrehajtásról szóló törvény rendelkezései alapján munkavállalás miatt elnapolható a büntetés végrehajtása, olvasható a bíróság honlapján is közzétett indoklásban. A belgrádi első számú Alapfokú Bíróság korábban elutasította Golubović keresetét a büntetés-végrehajtás elnapolására vonatkozóan. A férfi, illetve védőügyvédje ezt követően fordult panasszal a Felső Bírósághoz.

A munkavállalás, amely miatt Golubović kérte, hogy csak egy későbbi időpontban kelljen börtönbe vonulnia, a Pink RTV Farma (Farm) című valóságshow-jában való részvétel. A férfi korábban már kétszer kért halasztást, akkor gyermeke születésére hivatkozott.

Golubović állítólag igencsak népszerű szereplője a Farm valóságshow-nak. A kimutatások és a közösségi fórumokon olvasható bejegyzések szerint a nézőknek szimpatikus a kisportolt testű és tetovált férfi, szókimondónak, értelmesnek, és igazi nőcsábásznak tartják. Amennyire népes a büntetett előéletű Kristijan rajongótábora, ugyanannyira sokan vannak azok is, akik erkölcstelennek tartják, hogy a televízióban egy hozzá hasonló, nem példaértékű múlttal terhelt személyt népszerűsítenek. Internetes aláírásgyűjtés is indult korábban, hogy a férfit távolítsák el a bentlakásos valóságshow-ból, mivel már több alkalommal is rátámadt „lakótársaira” – javarészt nőkre. Egyik ilyen támadása egy bentlakó kutya testi épségét is veszélyeztette, ezért az állatvédők is aláírásgyűjtésbe kezdtek és követelték a kutya „kimentését” a műsorból. Ahogyan az állatvédők petíciójukban rámutattak, a Farmban uralkodó körülmények nem felelnek meg a kutyusnak, amelynek nemcsak testi épsége, hanem idegállapota is komoly veszélyben van.