2024. április 23., kedd

Bajatović fizessen – vissza!

A Srbijagas minden dolgozójának 62 ezer dináros jutalomcsekkeket adott, állítólag törvénytelenül

Ha ezt nem teszi meg, az sincs kizárva, hogy leváltják – hívta fel a vezető figyelmét a minap a Srbijagas igazgatóbizottsága és Aleksandar Vučić kormányfő. A Večernje novosti napilap információi szerint a bizottság már felkérte a vezérigazgatót arra, hogy pótolja a költségvetésből hiányzó pénzt.

– Múltkori ülésünkön Bajatovićot felszólítottuk, hogy mielőbb találjon megoldást erre a problémára, hiszen a pénzt nem törvényszerűen osztotta ki az alkalmazottak között – nyilatkozta Zoran Janković, a bizottság egyik független tagja, aki szerint az lenne az egyetlen logikus megoldás, ha az igazgató visszafizeti a hiányzó pénzösszeget.

Arra az újságírói kérdésre, hogy a bónuszok fejében szétosztott pénz kapcsán hozott döntést maga az igazgatóbizottság is jóváhagyta, Janković a következőt válaszolta:

– A határozat értelmében jutalom csak azoknak az alkalmazottaknak járt, akik 10, 20 vagy 30 éve dolgoznak a vállalatban. A vezérigazgató ehelyett mindenkinek fizetett. Persze a dolgozóktól nem kérhetjük, hogy visszaadják a már jóformán elköltött pénzt, de talán részletekben visszafizethetik. Az igazság az, hogy ez már jobbára Bajatović gondja lesz – fejezte be a bizottsági tag.